időjárás °C Melinda , Vivien 2022. december 2.
logo

Lakberendezési trendek, melyek hódítani fognak a téli szezonban

Forrás: Lakáskultúra
2022.11.15. 11:06
borítókép

Megnyugtató neutrális színek, természetet idéző elemek határozzák meg a mai trendet.

Komfortos és trendi neutrálok

A semleges fehérek, bézsek, krémszínek sosem mennek ki igazán a divatból, csodás alapokat biztosítanak akár a karakteresebb klasszikus kéknek vagy az év másik meghatározó színének, a zöldnek. 

A neutrálisok mellé társul idén a szürke, amelynek árnyalatai akár az egész lakáson végigvonulhatnak.

Tipp: játsszunk bátran a textúrákkal: egy klasszikus formájú, szürke kárpittal bevont kanapéra helyezzünk kötött díszpárnákat, elé pedig terítsünk egy hasonló tónusú szőnyeget vagy szőrmét! Az anyagok keveredése izgalmat csempész a térbe.

A természet lágy ölén

A semleges árnyalatokon és a szürkén túl télen a melengető földszínektől lesz igazán nyugodt az otthonunk. 

Nádbútorok és a rattanok

Továbbra is hódítanak a nádból és rattanból készült bútorok: legyen szó ágyról, tálalószekrényről, székről vagy asztalról, szinte nem találunk olyan bútordarabot, amely ne készülhetne ezekből az anyagokból. Ezek a 70-es évek stílusát idéző matériák – az előzőekben megnevezett színekhez hasonlóan – a természetet idézi és csodásan mutat más rusztikus elemekkel.

Természetet idéző trendek

A természet mindig remek inspirációforrás, ha az otthonunk dekorálásáról van szó. 

A valódi fából, avagy annak hatását elérő dekorációs elemekkel körülvéve az erdő mélyén érezhetjük magunkat: legyen szó akár egy lerakóasztalról, növénytartóról vagy polcról, szépségében még biztos, hogy sokáig gyönyörködhetünk. Hasonló hatást érhetünk el a visszafogott növény- és virágmintákkal, amelyek a nyomott mintás ágyneműtől kezdve akár a falainkon, képek formájában is megjelenhetnek.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)