időjárás 1°C Elza 2022. december 1.
logo

Otthonzöldítés takarékosan

Forrás: Lakáskultúra
2022.11.13. 13:25
borítókép

Így egyszerre spórolhatunk és védhetjük a környezetet.

Kertünk és lakásunk ékességei közé tartoznak a virágok. Azonban mindannyiunkkal előfordult már, hogy valami miatt fájó szívvel, de meg kellett tőlünk válnunk. Kinőtte a lakást, meguntuk vagy esetleg már nem illik az otthonunkba – olvasható a Lakáskultúra cikkében.

Ne dobjuk ki az ilyen növényeket, inkább cseréljük el.

De arra is van ötletünk, hogy miként lehet új növényekre szert tenni minimális költséggel. A megoldás: növénycsere! Máris mutatjuk hogyan működik a dolog!

Növénycsere a Facebookon

A közösségi média oldalain kiváló növénycserélgetős csoportokat találni, olyan tagokkal, akik hasonló cipőben járnak, mint mi. Vannak olyan közösségek, ahol növényeket adhatunk el,  igazi ritkaságokat is vásárolhatunk. Az egyik legnépszerűbb ilyen facebook közösség a Szobanövény adás-vétel csoport, aminek több, mint 14 ezer tagja van. Ennél viszont még nagyobb a csoport a Növények virágok adok veszek csoport, aminek létszáma meghaladja az 53 ezret. Itt nem csak vásárolhatunk vagy eladhatunk, hanem akár cserélhetünk is. De mielőtt bármit is feltennénk a netre, érdemes pontosan megtudni, hogy egészen pontosan milyen növény az, amit pátyolgatunk. Ebben segíthetnek nekünk a Milyen növény ez? – Növényhatározó Klub csoportban.

Internetes oldalak

Az internetes oldalakon is van lehetőségünk cserélni, eladni vagy venni, de még akár ingyen is elhozhatni egy-két szépséget. 

A környezet és pénztárcánk számára is sokkal előnyösebb, ha nem mindig újakat vásárolunk, hanem kihasználjuk az alternatív és nagyon hasznos lehetőségeinket. 

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)