időjárás °C Melinda , Vivien 2022. december 2.
logo

Skandináv november: lessük el a svédektől, hogyan kell megadni a módját az őszi estéknek

Forrás: Lakáskultúra
2022.11.10. 17:04
borítókép

Nem kell karácsonyig várni azzal, hogy elővegyük a szép porcelánt!

Az óraátállítás után, túl a tökfaragáson egyet szusszanva elkezdhetjük megtervezni ezt a hónapot is – olvasható az Lakáskultúra cikkében. Itt a sült gesztenye, a forró csoki, a házi almáspite, no és az első nagy bekuckózós családi filmnézések, társasjáték-partik ígérete is. A korai sötétedés, a hűvösebb idő remek alkalmat nyújthat néhány baráti vagy családi összejövetel megszervezésére, még az év végi rohanás előtt. Szeretteinkkel összejönni bármikor lehet, és minden egyes alkalmat mi magunk tehetjük különlegessé. A skandináv országokban ennek hatalmas hagyománya van, így mi is néhány igazi északi tippel szolgálunk most.

 

Dekoráció

A természet ilyenkor igazán nem fukarkodik velünk: 

sárga, bordó, narancsszínű levelekkel, tobozokkal, piros bogyós ágakkal, gesztenyével, diókkal, gombákkal, mini dísztökökkel dekorálhatunk. 

Az őszi ihletésű dekoráció még melegebbé és hangulatosabbá varázsolhatja otthonunkat. Ráadásul ezek összegyűjtése is kifejezetten jó családi program.

 

November mottójára: natúr teríték az asztalon

Használjunk természetes anyagokat a terítésnél! Felejtsük el most a futókat, csipkéket, nehéz esésű selymeket, jöhet a lenvászon, minél natúrabb színű, annál jobb. És az sem baj, ha akár az asztal fáját is láthatjuk kivillanni. 

Nem kell karácsonyig várni azzal, hogy elővegyük a szép porcelánt! Adjuk meg a módját egy-egy ebédnek, uzsonnának, vacsorának év közben, vagy akár egy átlagos hétköznapon is. 

Svédországban ennek is hagyománya van. Bármilyen alkalomra elővehetjük, egyszerre szemet gyönyörködtetően szép és megfelelően praktikus, semleges alapot biztosít a legkülönfélébb asztali dekorációk elrendezéséhez. Kitűnően harmonizál a fent említett természetes díszítőelemekkel, némi meleg színnel pedig remekül feldobhatjuk.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.
Borítókép: illusztráció (Fotó: Pexels)