időjárás -1°C Ingrid , Ágota 2023. február 5.
logo

Változatosság jellemzi a 2022-es karácsonyi színtrendet

Forrás: Lakáskultúra
2022.11.25. 13:32
borítókép

A szeretet és az odafigyelés mellet főszerepet játszik még a stílusosság is.

2022-es karácsonyi színtrend

Idén a legtrendibb színek közé tartozik a kamélia, a tintakék, a fenyőzöld, az eucalyptus, és természetesen az arany és piros – a két utóbbi sosem megy ki a karácsonyi divatból. 

A kamélia virág ihlette

A kamélia egy igazán különleges kis virág, színe kifejezetten érdekessé teszi. Rózsaszínes árnyalata van, közelít a púderhez, de annál azért sötétebb. 

Eleganciája és visszafogott hatása miatt igazán finom karácsonyi árnyalat. 

Tökéletesen illik a mai modern stílusvilág letisztultságához, de mégis színt hoz az egyszerűségbe. Aki viszont a színorgia híve, számára kevésbé ajánljuk, ugyanis nehezen kombinálható más árnyalatokkal.

Az éjkék titokzatossága

Egyre rövidebbek a nappalok és az éjszakák. Talán pont ezért is vált az idei év egyik főszereplőjévé a mélykék vagy művésznevén “éjkék” árnyalat. Nem szembetűnő szín, azonban határozottságot és komolyságot sugall. 

Ha ezt a színt választjuk a fenyőfánkra, akkor érdemes világosabb árnyalatokkal kiegészíteni, mert önmagában kissé komor lehet. 

Az arany kiváló választás , a fehér is jól mutat mellette, de a kettő együtt már lehet, hogy egy kicsit sok.

A természetes harmónia

Az idei évben két olyan szín is helyet kapott ranglista első helyezési között, ami elsőre teljesen logikátlannak tűnhet. Ezek nem mások, mint a fenyő zöld és az eucalyptus. A skandináv stílus egyik kedvenc darabja lehet, ugyanis természetes hatású és visszafogott. 

Természetes, hogy felmerül bennünk a kérdés, hogy ezek nem olvadnak teljesen bele a fenyőfába? A válaszunk pedig az, hogy nem. Kiválóan mutatnak, ráadásul nagyon jól lehet velük játszani.

A jól bevált klasszikus

Ha karácsony, akkor természetesen az arany és piros szín is azonnal eszünkbe jut. 

Ez a két jól bevált klasszikus sem maradhat le egyik évben sem a színtrend listáról. Ezekkel biztosan nem lőhetünk mellé, hiszen mindkettő a karácsony tradíciójává vált már. Külön-külön, de együtt is jól mutatnak.

Az eredeti cikk Íme a 2022-es karácsonyi színtrendek címen olvasható a Lakáskultúra cikkében.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)