Ezeket az ételeket érdemes fogyasztani járvány idején

Most még sürgetőbb, hogy szervezetünk védekező rendszerét a fenyegető betegség jó erőben találja.

null

A koronavírus – járvány második hullámának beköszöntével még sürgetőbb, hogy szervezetünk védekező rendszerét a fenyegető betegség jó erőben találja. Ennek egyik nagy titka a vitamindús táplálkozás. A Mindmegette portál összegyűjtött 5+1 immunerősítő tápanyagot, olyan ételeket amelyekkel felturbózhatja immunrendszerét.

HOMOKTÖVIS BÁRMILYEN FORMÁBAN

Megfelelő mennyiségben fogyasztva a homoktövis szervezetünk igazi őrangyala lehet. A járvány idején különösen ajánlott a fogyasztása, hiszen C-vitamin tartalma a citrom C-vitamin tartalmának a tízszerese, és antioxidánsokat is nagy mennyiségben tartalmaz. Így, nemcsak az immunrendszer erősítésében, de a fertőző betegségekkel szembeni védekezésben is fontos szerepe van.

GYÖMBÉR

A gyömbér a gyomor serkentésével támogatja az emésztőrendszert, mely így hozzájárul immunrendszerünk megerősítéséhez. A gyömbérteát sokan csodaszerként tartják számon, ugyanis izzasztó és méregtelenítő hatása segít levinni a lázat, kiírtani a vírusokat, csillapítani a köhögést és a torokfájdalmat.

HÚSLEVES

Tanulmányok bizonyítják, hogy a húslevesnek gyulladáscsökkentő és vírusellenes hatása van a benne rejlő vitaminok és antioxidánsok miatt. A só, valamint az evés közben belélegzett gőz szintén segít, hogy az eldugult légutak felszabaduljanak.

Magas tápanyagtartalmát főleg a hagyma, a fokhagyma, és az egyéb zöldségek biztosítják.

ZABKÁSA REGGELIRE, VAGY AKÁR EBÉDRE IS

A gyömbérhez hasonlóan a zab is az emésztőrendszer erősítésével segíti az immunrendszer gondtalan működését. A zab értékes vitaminokat, ásványi anyagokat, és rostot tartalmaz, amelyek a bakteriális fertőzésekkel szemben is védelmet nyújtanak. Nem mellesleg, a zabkása, és egyéb zabból készült ételek könnyen, és olcsón beszerezhetőek.

OLAJOS MAGVAK

A kalcium és magnézium mind felelősek immunrendszerünk egészségéért. Segítenek a gyulladások enyhítésében, támogatják a szív működését, és az energiatermelést. Mindezt egy-egy apró magban megtaláljuk. Fontos fehérjeforrás lehet például a tejcukor- vagy tejfehérje-érzékenyeknek.

És hogy még milyen alapanyagok fogyasztása ajánlott immunerősítésre a járvány időszakában, illetve ezeket hogyan érdemes felhasználni, kiderül a Mindmegette portál cikkéből, melynek teljes tartalma IDE kattintva olvasható el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.