Finomak és könnyen elkészíthetők: ebédek 500 kalória alatt

Az alábbi három recept alapján készült ételeket akár a munkahelyére is magával viheti, így nem kell attól tartania, hogy megszegi a fogyókúrát.

null

VEGÁN KÁPOSZTÁS LENCSELEVES

A levesekkel nincs sok macera; hamar elkészülnek, és ha tele vannak zöldséggel, akkor egészségesek, illetve a kalóriatartalmuk is alacsonyabb.

Hozzávalók (4 személyre):

  • 1/2 ek olívaolaj
  • 1 csésze felkockázott vöröshagyma
  • 3 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 1 db babérlevél
  • 1 tk szárított vagy 1/4 csésze friss bazsalikom
  • 1/4 tk tengeri só
  • bors
  • 1 ek almaecet
  • 1 l zöldségleves-alaplé
  • 40 dkg hámozott-darabolt paradicsom (konzerv)
  • 1/2 fej kelkáposzta
  • 1/2 tk csiliszósz (elhagyható)
  • 1/3 csésze főtt zöld vagy barna lencse
  • 1 tk fehér misopaszta (elhagyható)
  • Elkészítés:

  • Hevítsük fel az olívaolajat egy nagyobb lábosban. Tegyük bele a vöröshagymát, és dinszteljük meg kb. 5 perc alatt.
  • Adjuk hozzá a fokhagymát, a babérlevelet, a bazsalikomot, majd sózzuk, borsozzuk, aztán főzzük további 2-3 percig. Ekkor csepegtessük rá az almaecetet.
  • Öntsük fel az alaplével és a konzervparadicsommal, adjuk hozzá a felszeletelt kelkáposztát, valamint a csiliszószt. Forraljuk fel, majd takaréklángon, lefedve pároljuk legalább 30 percig.
  • Ezután adjuk hozzá a lencsét, és pároljuk további 20 percig. Ha szükséges, ízesítsük még sóval, borssal.
  • Kalóriatartalom: 215 kcal/adag

     

    BUFFALO KARFIOLOS TACO

    Ennél az ételnél engedjük szabadjára a fantáziánkat, és variáljuk kedvünkre a hozzávalókat. A karfiolt azonban tartsuk meg, remek alternatívája a csirkének!

    Hozzávalók (10 adaghoz):

  • 1 nagy fej karfiol, rózsáira szedve
  • 1 tk édes-nemes paprika
  • 2 tk fokhagymapor
  • bors
  • 3/4 csésze tej
  • 10 db tortillalap
  • korianderlevelek
  • 1/2 fej lila káposzta, felszeletelve
  • 1 db nagyobb avokádó, meghámozva, kimagozva, felkockázva
  • 1-2 ek zsírszegény Farm salátaöntet, vagy zsírszegény, fűszerekkel ízlés szerint kikevert natúr joghurtos öntet
  • 1-2 ek Buffalo- vagy barbecue-szósz
  • Elkészítés:

  • A karfiolhoz előmelegítjük a sütőt 230 fokra. Egy nagy tálban összekeverjük a fűszerpaprikát és a fokhagymaport, aztán sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a tejet.
  • Átforgatjuk benne alaposan a karfiolrózsákat, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük őket. 20 percig sütjük, aztán félidőben átforgatjuk.
  • Közben a tortillákat átmelegítjük, és összeállítjuk ízlés szerint a tacót. Ragaszkodhatunk akár a fenti hozzávalókhoz is, de más, a diétába illeszthető élelmiszerekkel, szószokkal is dolgozhatunk.
  • Kalóriatartalom: 164 kcal/adag

     

    CITROMOS CSIRKEMELL

    Ehhez az isteni fogáshoz is csak néhány hozzávaló kell, amelyek talán már eleve ott lapulnak a hűtőben vagy a kamrában.

    Hozzávalók (4 személyre):

  • 2 gerezd fokhagyma, felaprítva
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 db egész csirkemell
  • bors
  • 1/4 csésze fehérbor
  • 1/2 csésze csirkehúsleves-alaplé
  • 2 ek citromlé
  • 1/4 tk reszelt citromhéj
  • 1 ek petrezselyemzöld, felaprítva
  • Elkészítés:

  • Az apróra vágott fokhagymát egy nagyobb serpenyőben pirítsuk kb. egy percig a felhevített olívaolajon. A csirkemelleket vágjuk félbe, sózzuk, borsozzuk.
  • Ezután tegyük őket a serpenyőbe, és közepes lángon pirítsuk oldalanként 5 percig. A húsokat felöntjük a fehérborral, aztán forraljuk egy percen keresztül, majd mehet alájuk az alaplé is.
  • Amikor megpuhultak, keverjük hozzá a citromlét és -héjat, valamint a petrezselymet.
  • Kalóriatartalom: 310 kcal/adag

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.