Hibák, amiket elkövethetünk a bacon sütése közben

Szendvicsbe, hamburgerbe, rántotta mellé vagy akár salátába – a bacon szinte minden formában mennyei.

null

Szendvicsbe, hamburgerbe, rántotta mellé vagy akár salátába – a bacon szinte minden formában mennyei. De néha előfordul, hogy a vágyott ropogós, mégis húsos bacon helyett néhol égett, néhol nyers, olajos szalonnát szedünk ki a serpenyőből. Ha azonban elkerüli a következő bakikat, garantált a tökéletes íz és állag – írja a Mindmegette.hu.

Túl meleg serpenyőbe kerül bele a szalonna

Ha a bacont forró serpenyőbe teszi, akkor előfordulhat, hogy egyenletlenül fog átsülni. Lesznek részek, ahol fekete lesz, míg máshol szinte nyers marad.

Tipp: A kulcs a türelem! Mindig hideg serpenyőben, alacsony hőfokon kezdd el sütni a szalonnát.

Túl sok szalonna kerül a serpenyőbe

Biztos előfordult már, hogy megpróbált egyszerre annyi bacont megsütni, hogy az egész családnak elég legyen. Azonban emiatt lehet, hogy egyenletlenül vagy alig-alig sültek át a szalonnák.

Tipp: Sütés közben legalább 2,5 cm távolságra legyenek egymástól a bacon szeletek.

A bacon szinte minden formában mennyei
Fotó: Flickr

A hűtőből rögtön a serpenyőbe kerül a bacon

A szalonnában lévő zsír hosszabb ideig megtartja a hideget, ezért később kezd el főni, ha csak néhány perce szedi ki a hűtőből.

Tipp: A sütés előtt 15-30 perccel vegye ki a szalonnát a hűtőből! A legjobb, ha akkor teszi bele a serpenyőbe, ha már szobahőmérsékletű.

Nem ízesíti a bacont

Persze, a bacon már önmagában is mennyei, de egy kis extra ízesítéssel új szintre emelheted a például a baconös tojásrántottádat vagy hamburgeredet.

Tipp: Használj bátran pirospaprikát, köményt, koriandert vagy barna cukrot – ezek igazán kiemelik a szalonna ízeit.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

Kisokos a fűszerekről: mikor, melyiket tegyük az ételbe?

A különféle fűszerek eltérően viselkednek a fazékban: egyesek nem bírják a magas hőmérsékletet, másoknak éppen a hőkezelés segít az aromák kiteljesítésében. Az ételek tökéletes ízharmóniájának eléréséhez kulcsfontosságú a fűszerek hozzáadásának időzítése.

A leggyakrabban használtakat 3 csoportba soroltuk annak alapján, hogy a főzés megkezdése előtt, a főzés során vagy a főzés végeztével kell-e őket adagolni.

Tovább...

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.