A rántás jó néhány leves, szósz és főzelék alapja. A következő tippek segítségével garantáltan csomómentes lesz, ráadásul egy pár pofonegyszerű trükkel ízletesebbé is varázsolhatjátok – írja a Mindmegette.hu.
A rántás jó néhány leves, szósz és főzelék alapja. A következő tippek segítségével garantáltan csomómentes lesz, ráadásul egy pár pofonegyszerű trükkel ízletesebbé is varázsolhatjátok – írja a Mindmegette.hu.
– Nem lesz csomós a rántás, ha a lisztet a hideg zsiradékba kevered el, és csak utána teszed fel a tűzre.
– A rántás nem lesz csomós, ha felengedés előtt sót teszel bele.
– Nem lesz csomós a rántás, ha lehúzzuk a tűzről, felöntjük egy pohár hideg vízzel, majd 5 perc állás után a habverővel szétkeverjük.
– A bablevest rántás helyett úgy sűrítem, hogy a benne főtt zöldséget összeturmixolom. Így mindenki megeszi, finom és egészséges is!
– A zöldségek főzővizét ne öntsd ki (sok értékes tápanyag és vitamin található benne). Felhasználhatod levesekhez, főzelék készítéséhez vagy rántás hígításához.
– A krumplifőzelék akkor lesz igazán finom, ha a rántásba reszelt hagymát teszünk.
– A krumplifőzelék sokkal finomabb, ha a rántásnál a krumpli főzőlevét használjuk.
A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!
A borítókép illusztráció
Így készül a toszkán paradicsomleves
A paradicsomlevest kivétel nélkül mindenki szereti, még a legválogatósabb gyerekek is. Imádják a nagyiét, azt is, amit anya csinál, de a menzás változat is bármikor jöhet!
A változatosság itt sem árt, így a hagyományos magyar kedvenc helyett érdemes néha a paradicsomdarabokkal és illatos bazsalikommal megpakolt, parmezánforgácsokkal megszórt toszkán paradicsomleves verzióját elkészíteni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.