A joghurt lehet tápláló és egészséges reggeli, de sokkal jobban járunk, ha magasabb zsírtartalmú joghurtot, vagy görög joghurtot eszünk. Az alacsony zsírtartalmú joghurtok – pláne az ízesítettek – ugyanis több cukrot tartalmaznak, hogy fokozzák az ízhatást. 245 gramm joghurtban akár 47 gramm (12 teáskanálnyi) cukor is lehet.
A ketchup az egyik legkedveltebb mártás. Nagyon szeretjük sült húsokhoz, virslihez, hot-doghoz, sült krumplihoz, pedig nem árt óvatosnak lenni, ugyanis a boltban kapott üveges szószok rengeteg hozzáadott cukrot tartalmaznak. Készítsünk inkább házilag ketchupot.
Talán nem is tűnik édesnek a spagetti mártás, amit a boltban leemelünk a polcról, hogy egy gyors ebédet készítsünk, pedig ezekben a kész mártásokban is sok a hozzáadott cukor. A legjobb ha magunk készítjük el otthon a szószt a tésztához. Ha pedig nincs időnk főzni, akkor pedig alaposan nézzük meg a mártások címkéjét, és próbáljuk azt választani, amelyikben a legkevesebb cukor van.
Annak ellenére, hogy a gyümölcslevek sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, nem tartoznak a legegészségesebb italok közé magas cukortartalmuk miatt. Némelyik gyümölcslé cukortartalma vetekszik a kólájéval.
Levesben cukor? A friss zöldségekből készült leves nagyon jó választás, ám az már kevésbé, hogy ha a boltokban kapható zacskós levesből készítesz magadnak egy tál melengető levest. Ahogyan a szószok, mártások, a nagyobb ízhatás végett ezek a poralapú levesek is sok hozzáadott cukrot, fruktózt is tartalmazhatnak.
A teljes cikk ITT olvasható tovább.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.