Így tároljuk a feldolgozott húst a mélyhűtőben

Ha betáraznánk húsokból, akkor érdemes nagyjából eltervezni, hogy miből mit szeretnénk készíteni.

null

Ha betáraznánk húsokból, akkor érdemes nagyjából eltervezni, hogy miből mit szeretnénk készíteni. Így ha később fel szeretnénk őket használni, akkor csak ki kell vennünk őket a mélyhűtőből, kiolvasztani, és már dolgozhatunk is vele. A Mindmegette.hu megmutatja, milyen ételeket készíthetünk, ha egészben, ha szeletelve, ha kockákra vágva, vagy ha ledarálva fagyasztjuk le a húst.

Ha egészben fagyasztjuk le...

Egészben nyilván akkor érdemes eltenni a húsokat, ha egészben is akarjuk őket felhasználni, például ha egészben sült csirkét vagy kacsát készítenénk. De az is előfordulhat, hogy csak a húsok egy részére lesz szükségünk egészben, például a combra, ha például sült csirkecombot készítenénk.

Fotó: Pixabay

Ha szeletelve fagyasztjuk le...

Akkor szeleteljük fel előre a húsokat, ha serpenyőben sült húst, például sült csirkét, esetleg tepsiben sült húst, például mustáros tarját szeretnénk készíteni. Ebben az esetben nincs is más dolgunk, csak kiolvasztani a húst, és már süthetjük/fűszerezhetjük is. Így pillanatok alatt elkészülhet az ebéd!

Fotó: Pixabay

Ha kockára vágva fagyasztjuk le...

A kockákra vágott hús tökéletes pörköltekhez, szaftos húsokhoz és tésztákhoz is. Sőt, akár házi gyros-t vagy ragulevest is készíthetünk belőle.

Fotó: Pixabay

Ha ledarálva fagyasztjuk le...

Darált húsból készülhet lasagne, bolognai szósz, rakott tészta, pizzafeltét, de akár hamburgerhús vagy fasírt is.

Fotó: Pixabay

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

Ezeket az ételeket inkább ne tartsuk a hűtőben

Sokan ismerjük azt a jó tanácsot, hogy ha nem akarunk semmiféle bakteriális fertőzést ételtől kapni, akkor jobb, ha minden megy a hűtőbe. De vajon tényleg minden élelmiszernek jót tesz a hűtés? A Mindmegette.hu segít, hogy biztos legyen abban, minek van a helye a hűtőben a szalmonella fertőzés megelőzése érdekében, és mi az, amit bátran kint hagyhatunk, sőt, még jót is tesz az ízének vagy zamatának.

Tovább...

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.