Celebek házias konyhája: palócleves titkos összetevővel

Laky Zsuzsi levese egy titkos összetevővel lesz elképesztően finom!

null

Új sorozatunkban celebek ragadnak fakanalat, hogy bebizonyítsák: a konyhában is megállják a helyüket - olvasható a Mindmegette.hu cikkében. A mai részben Dénes Tamás szépségkirálynő, a családja kedvencét, a palóclevest készítette el, amibe belecsempészte az anyukájától kapott titkos hozzávalót is!

A Mindmegette Celebek házias konyhája sorozatában 15 héten keresztül a hírességeké lesz a főszerep, akik házias, magyaros ételeket főznek. Tartson velük a nyáron, és nézze meg, milyen fogást készített Berki Krisztián, Dénes Tamás vagy Kiszel Tünde! 

AKI MA FŐZ: LAKY ZSUZSI

Sorozatunk legújabb részében Laky Zsuzsi szépségkirálynő alkotott a Mindmegette konyhájában. Ő a palóc levest választotta, mint az egyébként levesimádó családja csúcskedvencét. Mint minden rutinos háziasszony, Zsuzsi is változtatott kicsit a recepten: a palóclevesbe, a fűszerek mellé került némi mustár, és egy titkos összetevő is - mutatjuk a receptet!

Hozzávalók: 

  • 50 dkg sertéscomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg zöldbab
  • 2 db burgonya
  • 1 csok petrezselyem
  • kapor
  • 3 ek olaj
  • 1 tk pirospaprika
  • bors
  • 1 tk házi
  • 1 mk kömény
  • 1 db babérlevél
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek liszt

Elkészítés:

  1. A sertéshúst felkockázzuk.
  2. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk.
  3. A zöldbabot megtisztítjuk, 2-3 cm-es darabokra felaprítjuk és megmossuk.
  4. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és felkockázzuk.
  5. A petrezselymet és a kaprot megmossuk és felaprítjuk.
  6. Az olajat a fazékban felforrósítjuk, beletesszük a hagymát, és üvegesre pároljuk.
  7. Hozzátesszük a kockára vágott húst, és egy rövid ideig pirítjuk.
  8. Megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a fokhagymát, megsózzuk, borsozzuk, meghintjük az őrölt köménnyel, beletesszük a babérlevelet, hozzáadjuk a mustárt, és ha van, a darált pritaminpaprikát, felöntjük kb. 1 dl liter vízzel, és lefedve félpuhára főzzük 20 perc alatt. Ha kell, pótoljuk az elpárolgott folyadékot.
  9. A félig megpuhult húshoz hozzáadjuk a burgonyát és a zöldbabot, majd felengedjük 1 l vízzel és 10 percig főzzük. A tejfölt simára keverjük a liszttel, hozzáadunk 1 dl vizet, ezzel behabarjuk a levest, és kb. 5 percig forraljuk.
  10. Petrezselyemmel és kaporral megszórva, forrón tálaljuk a palóclevest.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.