Új sorozatunkban celebek ragadnak fakanalat, hogy bebizonyítsák: a konyhában is megállják a helyüket - olvasható a Mindmegette.hu cikkében. A mai részben Dénes Tamás szépségkirálynő, a családja kedvencét, a palóclevest készítette el, amibe belecsempészte az anyukájától kapott titkos hozzávalót is!
A Mindmegette Celebek házias konyhája sorozatában 15 héten keresztül a hírességeké lesz a főszerep, akik házias, magyaros ételeket főznek. Tartson velük a nyáron, és nézze meg, milyen fogást készített Berki Krisztián, Dénes Tamás vagy Kiszel Tünde!
AKI MA FŐZ: LAKY ZSUZSI
Sorozatunk legújabb részében Laky Zsuzsi szépségkirálynő alkotott a Mindmegette konyhájában. Ő a palóc levest választotta, mint az egyébként levesimádó családja csúcskedvencét. Mint minden rutinos háziasszony, Zsuzsi is változtatott kicsit a recepten: a palóclevesbe, a fűszerek mellé került némi mustár, és egy titkos összetevő is - mutatjuk a receptet!
Hozzávalók:
- 50 dkg sertéscomb
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 30 dkg zöldbab
- 2 db burgonya
- 1 csok petrezselyem
- kapor
- 3 ek olaj
- 1 tk pirospaprika
- só
- bors
- 1 tk házi
- 1 mk kömény
- 1 db babérlevél
- 2 dl tejföl
- 1 ek liszt
Elkészítés:
- A sertéshúst felkockázzuk.
- A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk.
- A zöldbabot megtisztítjuk, 2-3 cm-es darabokra felaprítjuk és megmossuk.
- A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és felkockázzuk.
- A petrezselymet és a kaprot megmossuk és felaprítjuk.
- Az olajat a fazékban felforrósítjuk, beletesszük a hagymát, és üvegesre pároljuk.
- Hozzátesszük a kockára vágott húst, és egy rövid ideig pirítjuk.
- Megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a fokhagymát, megsózzuk, borsozzuk, meghintjük az őrölt köménnyel, beletesszük a babérlevelet, hozzáadjuk a mustárt, és ha van, a darált pritaminpaprikát, felöntjük kb. 1 dl liter vízzel, és lefedve félpuhára főzzük 20 perc alatt. Ha kell, pótoljuk az elpárolgott folyadékot.
- A félig megpuhult húshoz hozzáadjuk a burgonyát és a zöldbabot, majd felengedjük 1 l vízzel és 10 percig főzzük. A tejfölt simára keverjük a liszttel, hozzáadunk 1 dl vizet, ezzel behabarjuk a levest, és kb. 5 percig forraljuk.
- Petrezselyemmel és kaporral megszórva, forrón tálaljuk a palóclevest.