Ínycsiklandó glutén- és laktózmentes kakaós csiga

Meleg vaníliás cukros tejjel is meglocsolhatjuk a tökéletesség kedvéért.

null

Elkészítés:

  1. 1. A lisztet, a cukrot, a sót, az instant élesztőt egy tálban alaposan összekeverjük, majd hozzáöntjük a felmelegített tejet és beleütjük a tojást. Minezt náhány percig dagasztjuk.
  2. Hozzáadjuk az olajat, majd addig dagasztjuk, míg szépen összeáll.
  3. Meleg helyen letakarva, 50 percig kelni hagyjuk. Miután megkelt, lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd megkenjük az olvasztott margarinnal és rászitáljuk a porcukor és a kakaópor keverékét.
  4. Feltekerjük a tésztát és éles késsel leszeljük a csigákat. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, ott még hagyjuk 10 percig kelni, aztán 20 percre, 175 fokos sütőbe tesszük.
  5. 20 perc után kivesszük, meglocsoljuk a meleg vaníliás cukros tejjel, és még 3 percre visszatesszük a sütőbe.

A teljes receptet ITT érheti el. 

Kiemelt kép: Mindmegette

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.