Napi praktika: így lesz vajpuha és igazán ízletes a marhasült

Itt egy szuper trükk az alaprecept mellett, melynek segítségével garantált az ízletes és vajpuha marhahús.

null

A Mindmegette sorozatában olyan konyhai praktikákból szemezgethetünk, amelyeket a kedves olvasók küldtek be – gondolván, hogy esetleg mások is jó hasznát veszik majd egy-egy már kipróbált, jól bevált trükknek.

Fotó: Pixabay

Ha azt szeretnénk, hogy a marhasült tökéletes legyen, akkor itt egy szuper trükk, melynek segítségével garantált az ízletes és vajpuha marhahús – derül ki a mindmegette.hu cikkéből.

TIPP: Puha lesz a marhahús, ha sütés előtt két nappal bekenjük napraforgóolajjal, és lezárva betesszük a hűtőszekrénybe. Ha pedig a főzés előtti este bedörzsöljük mustárral, extra pikáns ízt kap a hús.

Íme a marhasült alapreceptje:

Hozzávalók:

  • 4 szelet marharostélyos
  • 4 ek olívaolaj
  • bors

Elkészítése:

A húst bedörzsöljük az olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk. Egy serpenyőt füstölésig hevítünk, majd a hússzeletek mindkét oldalát 5-5 percig sütjük benne. Fűszervajjal vagy mártással tálaljuk.

(A borítókép illusztráció. Fotó: Pixabay)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.