A Mindmegette sorozatában olyan konyhai praktikákból szemezgethetünk, amelyeket a kedves olvasók küldtek be – gondolván, hogy esetleg mások is jó hasznát veszik majd egy-egy már kipróbált, jól bevált trükknek.
Ha azt szeretnénk, hogy a marhasült tökéletes legyen, akkor itt egy szuper trükk, melynek segítségével garantált az ízletes és vajpuha marhahús – derül ki a mindmegette.hu cikkéből.
TIPP: Puha lesz a marhahús, ha sütés előtt két nappal bekenjük napraforgóolajjal, és lezárva betesszük a hűtőszekrénybe. Ha pedig a főzés előtti este bedörzsöljük mustárral, extra pikáns ízt kap a hús.
Íme a marhasült alapreceptje:
Hozzávalók:
- 4 szelet marharostélyos
- 4 ek olívaolaj
- só
- bors
Elkészítése:
A húst bedörzsöljük az olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk. Egy serpenyőt füstölésig hevítünk, majd a hússzeletek mindkét oldalát 5-5 percig sütjük benne. Fűszervajjal vagy mártással tálaljuk.
(A borítókép illusztráció. Fotó: Pixabay)