Napi praktika: így kel meg könnyebben a tészta

Ezekkel a tippekkel lecsíphet egy kicsit a kelesztési időből, ráadásul a tészta is könnyebb és lazább lesz.

null

Ha azt szeretné, hogy a kelt tésztája minél könnyebben megkeljen, akkor mutatunk egy szuper trükköt, melynek segítségével lecsíphet egy kicsit a kelesztési időből, ráadásul a tészta is könnyebb és lazább lesz – olvasható a mindmegette.hu cikkében.
 

TIPP: Ha kelt tészta készítésekor a lisztet pár másodpercig a mikróba tesszük, meleg lesz a liszt, így könnyebben kel a tészta.

 

Próbálja ki Szabadfi Szabolcs – vagy, ahogy az egész ország ismeri: Szabi, a pék –  édes kelt tészta alapreceptjét! Az elkészítés folyamatát lépésről lépésre adjuk meg, érdemes pontosan e szerint elkészíteni, és tökéletes lesz.

 

ÉDES KELT TÉSZTA - ALAPRECEPT

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 35 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 3 dkg friss élesztő
  • 1 dkg só
  • 12 dkg vaj
  • 12 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 3 db tojássárgája
  • 2,5 dl tej

Elkészítése:

  1. A nedves hozzávalók kerülnek elsőként a dagasztótálba: a tej, az összes tojás és az élesztő, amiket az élesztő oldódásáig kevertetünk a géppel. Ezután beletesszük a liszteket, a cukrot és a sót.
  2. Amikor összeállt a tészta, hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat, kisebb darabokban, majd sima tésztát dagasztunk belőle.
  3. Vékonyan lisztezett munkalapon gömbölyítjük a tésztát, majd egy deszkán, lefedve pihentetjük 1 órát.
  4. Téglalap alakúra, és kb. 3 mm vastagra nyújtjuk a tésztát, és a sütemény jellegének megfelelően tovább dolgozunk vele. Készülhet belőle túrós táska, fahéjas csiga vagy málnás tekercs.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.