A Mindmegette sorozatában olyan konyhai praktikákból szemezgethetünk, amelyeket az olvasók küldtek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükknek. Most megtudhatjuk, hogy lesz a legfinomabb a burgonyafőzelék – olvasható a mindmegette.hu cikkében.
Ha azt szeretné, hogy a krumplifőzelék igazán ízletes legyen, akkor íme egy szuper trükk! Csak a rántást kell egy kicsit másképp készíteni, mint ahogy eddig szoktuk.
TIPP: A krumplifőzelék akkor lesz igazán finom, ha a rántásba reszelt hagymát teszünk, és a krumpli főzőlevét használjuk hozzá.
Próbálja ki a burgonyafőzelék alapreceptet! Az elkészítés folyamatát lépésről lépésre alább olvashatja, érdemes pontosan eszerint elkészíteni, és mennyei lesz!
KRUMPLIFŐZELÉK RECEPT
Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli
- só
- bors
- 1 db babérlevél
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek olaj
- 2 ek liszt
- pirospaprika
- 1 dl víz
- 3 ek tejföl
- hagyma
Elkészítés:
1. A krumplit meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, és egy lábasban felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
2. Sóval, borssal ízesítjük, valamint hozzáadunk 1-2 babérlevelet és fokhagymát, majd fedő alatt puhára főzzük.
3. Ha a krumpli megfőtt, elkészítjük a rántást. Az olajon halványsárgára pirítjuk a lisztet, majd a tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával és kevés reszelt hagymával. Kevés hideg vízzel vagy a krumpli főzőlevével simára keverjük, és hozzáadjuk a főzelékhez. Végül elkeverjük benne a tejfölt is és összeforraljuk.
Borítókép: Illusztráció (Fotó: Képernyőkép/Youtube)