Ezt tegye a rántásba, hogy igazán finom legyen a krumplifőzelék!

Az igazán ízletes burgonyafőzelékhez csak a rántást kell egy kicsit másképp készíteni, mint ahogy megszoktuk.

null

A Mindmegette sorozatában olyan konyhai praktikákból szemezgethetünk, amelyeket az olvasók küldtek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükknek. Most megtudhatjuk, hogy lesz a legfinomabb a burgonyafőzelék – olvasható a mindmegette.hu cikkében.

 

Ha azt szeretné, hogy a krumplifőzelék igazán ízletes legyen, akkor íme egy szuper trükk! Csak a rántást kell egy kicsit másképp készíteni, mint ahogy eddig szoktuk.

 

TIPP: A krumplifőzelék akkor lesz igazán finom, ha a rántásba reszelt hagymát teszünk, és a krumpli főzőlevét használjuk hozzá.

 

Próbálja ki a burgonyafőzelék alapreceptet! Az elkészítés folyamatát lépésről lépésre alább olvashatja, érdemes pontosan eszerint elkészíteni, és mennyei lesz!

 

KRUMPLIFŐZELÉK RECEPT

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • bors
  • 1 db babérlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olaj
  • 2 ek liszt
  • pirospaprika
  • 1 dl víz
  • 3 ek tejföl
  • hagyma

 

Elkészítés:

1. A krumplit meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, és egy lábasban felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.

2. Sóval, borssal ízesítjük, valamint hozzáadunk 1-2 babérlevelet és fokhagymát, majd fedő alatt puhára főzzük.

3. Ha a krumpli megfőtt, elkészítjük a rántást. Az olajon halványsárgára pirítjuk a lisztet, majd a tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával és kevés reszelt hagymával. Kevés hideg vízzel vagy a krumpli főzőlevével simára keverjük, és hozzáadjuk a főzelékhez. Végül elkeverjük benne a tejfölt is és összeforraljuk.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Képernyőkép/Youtube)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.