Hűsítő citromos tiramisu pohárkrém

A limoncelló és citromlé párosításából mennyei desszertet kapunk.

null

Elkészítés: 

  1. A citromos tiramisu pohárkrémhez először a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukor felével habosra keverjük. A fehérjét pedig kemény habbá verjük.
  2. A citromok levét kifacsarjuk és félretesszük.
  3. A citromok héját lereszeljük és hozzákeverjük a mascarponéhoz. Belekeverjük a cukorral kikevert tojássárgáját és óvatosan hozzáforgatjuk a tojáshabot.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük és ezt is összeforgatjuk a krémmel.
  5. Egy edényben megmelegítünk 1 dl vizet, hozzáadjuk a maradék cukrot, a limoncellót és a citromlevet. 
  6. A babapiskótát kettétörjük, belemártjuk ebbe a szirupba, majd a pohár aljára tesszük. Rákanalazunk a krémből egy réteget, majd újabb babapiskótát teszünk rá. A citromos krémből is öntünk rá egy réteget, a tetejére pedig ismét krémet rakunk.
    Az eredeti cikk ITT olvasható.
    Borítókép: Hűsítő citromos tiramisu pohárkrém (Fotó: Mindmegette)
     

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.