Elkészítés:
- A citromos tiramisu pohárkrémhez először a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukor felével habosra keverjük. A fehérjét pedig kemény habbá verjük.
- A citromok levét kifacsarjuk és félretesszük.
- A citromok héját lereszeljük és hozzákeverjük a mascarponéhoz. Belekeverjük a cukorral kikevert tojássárgáját és óvatosan hozzáforgatjuk a tojáshabot.
- A tejszínt kemény habbá verjük és ezt is összeforgatjuk a krémmel.
- Egy edényben megmelegítünk 1 dl vizet, hozzáadjuk a maradék cukrot, a limoncellót és a citromlevet.
- A babapiskótát kettétörjük, belemártjuk ebbe a szirupba, majd a pohár aljára tesszük. Rákanalazunk a krémből egy réteget, majd újabb babapiskótát teszünk rá. A citromos krémből is öntünk rá egy réteget, a tetejére pedig ismét krémet rakunk.
Az eredeti cikk ITT olvasható.
Borítókép: Hűsítő citromos tiramisu pohárkrém (Fotó: Mindmegette)