Hamis túrógombóc tejmentesen

Mindenki kedvence, egy kicsit másképpen.

null

ELKÉSZÍTÉS

  1. A hamis túrógombóc hozzávalóit egy késes aprítóba mérjük, majd egynemű masszává daráljuk. Ezután minimum 6 órán keresztül hűtőszekrényben pihentetjük.
  2. Enyhén sós vizet forralunk, majd vizes kézzel gombócokat formázunk a masszából, és több részletben a lobogó vízbe tesszük őket. Ha a gombócok feljöttek a víz tetejére, még 2 percig főzzük őket, aztán szűrőkanállal óvatosan kiszedjük mindet.
  3. Az elkészült gombócokat beleforgatjuk pirított zsemlemorzsába. Egy kevés lekvárral vagy édesítővel krémes állagúra kevert tofuval tálalhatjuk.

Az eredeti cikket és a pontos hozzávalókat a Mindmegette oldalán találja meg.

Borítókép: Hamis túrógombóc (Fotó: Mindmegete.hu)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.