ELKÉSZÍTÉS
- A tökfőzelék elkészítéséhez a tököt nagylyukú reszelőn lereszeljük, majd tenyerünkkel kinyomkodjuk belőle a felesleges nedvességet. A megpucolt vöröshagymát finomra reszeljük, majd egy serpenyőben olívaolajon megfuttatjuk, és rátesszük a tököt. Felöntjük egy kevés zöldséglével, és hozzáadjuk a finomra vágott kapor 2/3 részét, megsózzuk, megborsozzuk, és kb. 12 perc alatt puhára pároljuk.
- Amikor megpuhult a tök,– de még kellemesen harapható, nem főtt szét – elzárjuk alatta a lángot, és összekeverjük a joghurttal. Végül jeges fürdőben kihűtjük.
- A csirkemellet hosszú csíkokba vágjuk, majd felszúrjuk a hústűre vagy a bambusznyársra. Fűszerezzük őrölt citromborssal és megsózzuk. Forró serpenyőben egy kevés zsiradékon minden oldalát kb. 3-4 perc alatt aranybarnára sütjük. A kihűtött főzeléket megszórjuk a maradék friss kaporral, és a csirkenyársakkal tálaljuk.
Az eredeti cikket és a pontos hozzávalókat a Mindmegette oldalán találja meg.
Borítókép: Tökfőzelék csirkenyárssal (Fotó: Mindmegete.hu)