Töltött kelt tészta

Ezt a receptet mindenképpen próbálja ki!

null

ELKÉSZÍTÉS

  1. Az élesztőt langyos vízbe morzsoljuk. Közben a lisztet, a cukrot, a sót és az olajat egy dagasztótálba tesszük. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt és összedagasztjuk. A tésztát elfelezzük és két cipót formázunk belőle. 30 percig kelesztjük.
  2. Amíg a tészta kel, elkészítjük a szószt. A sűrített paradicsomot a cukorral, a negyed citrom levével és az oregánóval összekeverjük. A szószt elfelezzük.
  3. A megkelt tésztát lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk és a kétharmadát megkenjük a szósz felével, úgy hogy a szélein 2-2 centi helyet érintetlenül hagyunk. A szószra olívaolajat csepegtetünk és rászórjuk a zúzott fokhagymát.
  4. A megkent rész felső felére rétegeljük a sonkaszeleteket, a kolbászkarikákat, a felkarikázott főtt tojást és a friss bazsalikomleveleket. Végezetül megszórjuk a reszelt sajttal és ismét csöpögtetünk rá egy kis olívaolajat.
  5. A tészta négy szélét behajtjuk, akárcsak a bejglinél, majd feltekerjük. A kész rudakat vagy felvert tojással vagy zsírral lekenjük. Előbbitől fényes, utóbbitól matt lesz a felülete a kisült kalácsnak.
  6. Amíg az első pihen, elkészítjük a második rudat is. A sütőt közben előmelegítjük 250 Celsius-fokra.
  7. A töltött kelt tésztát alsó-felső sütésen, 250 fokon 12-14 perc alatt készre sütjük.

Az eredeti cikket és a pontos hozzávalókat a Mindmegette oldalán találja meg.

Borítókép: Töltött kelt tészta (Fotó: Mindmegete.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.