Gyógyító ínyencség: így készül a kandírozott gyömbér

Pofonegyszerű elkészíteni ezt az őszi–téli vitaminbombát – mutatjuk a videót, ami alapján te is kipróbálhatod.

null

A gyömbér az ázsiai és indiai fogások szinte kötelező fűszere, pikánsságot, különleges ízt ad az ételeknek. Emellett az egészségre gyakorolt pozitív hatásai is jól ismertek. Régóta bevált gyógyír a megfázásokra, sőt, a megelőzésben is szerepet játszik, mert támogatja, erősíti az immunrendszert. A meghűléses időszak szinte itt van a nyakunkon, ezért érdemes már most felkészülni rá. Ez a mennyei csemege tökéletes immunerősítő nassolnivaló lesz, ráadásul sokáig eláll, úgyhogy nyugodtan kezdhetsz dupla adaggal. A vírusoknak esélyük sem lesz!

 

ÍGY KÉSZÜL A KANDÍROZOTT GYÖMBÉR

Hozzávalók:

  • 50 dkg gyömbér
  • 60 dk cukor

 

Elkészítése:

  1. Meghámozzuk a gyömbért, és vékonyan felszeleteljük. Egy nagy serpenyőbe tesszük, felöntjük vízzel, és forrástól számítva 2-3 percig főzzük (így megszűnik a csípőssége).
  2. Ezután leszűrjük a gyömbérszeleteket, visszatesszük a serpenyőbe, hozzáadjuk a cukrot, és alaposan összekeverjük.
  3. A cukorral együtt addig melegítjük, míg először szirupos lesz, majd amikor a víz már elfőtt, és a cukor kristályos bevonatot képez a gyömbéren, elzárjuk alatta a lángot.
  4. Jól zárható dobozokba tesszük, és tavaszig csemegézünk belőle.

Szerintünk ajándéknak sem utolsó.

Az eredeti cikket IDE KATTINTVA olvashatják, ahol videóval segítik a kezdő kandírozókat.

Borítókép: kandírozott gyömbér (Forrás: Facebook)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.