A gyömbér az ázsiai és indiai fogások szinte kötelező fűszere, pikánsságot, különleges ízt ad az ételeknek. Emellett az egészségre gyakorolt pozitív hatásai is jól ismertek. Régóta bevált gyógyír a megfázásokra, sőt, a megelőzésben is szerepet játszik, mert támogatja, erősíti az immunrendszert. A meghűléses időszak szinte itt van a nyakunkon, ezért érdemes már most felkészülni rá. Ez a mennyei csemege tökéletes immunerősítő nassolnivaló lesz, ráadásul sokáig eláll, úgyhogy nyugodtan kezdhetsz dupla adaggal. A vírusoknak esélyük sem lesz!
ÍGY KÉSZÜL A KANDÍROZOTT GYÖMBÉR
Hozzávalók:
- 50 dkg gyömbér
- 60 dk cukor
Elkészítése:
- Meghámozzuk a gyömbért, és vékonyan felszeleteljük. Egy nagy serpenyőbe tesszük, felöntjük vízzel, és forrástól számítva 2-3 percig főzzük (így megszűnik a csípőssége).
- Ezután leszűrjük a gyömbérszeleteket, visszatesszük a serpenyőbe, hozzáadjuk a cukrot, és alaposan összekeverjük.
- A cukorral együtt addig melegítjük, míg először szirupos lesz, majd amikor a víz már elfőtt, és a cukor kristályos bevonatot képez a gyömbéren, elzárjuk alatta a lángot.
- Jól zárható dobozokba tesszük, és tavaszig csemegézünk belőle.
Szerintünk ajándéknak sem utolsó.
Az eredeti cikket IDE KATTINTVA olvashatják, ahol videóval segítik a kezdő kandírozókat.
Borítókép: kandírozott gyömbér (Forrás: Facebook)