Bátor , Ákos 2024. február 27.
logo

Kétszáz embernek ad majd munkát a lőszergyár Várpalotán

Forrás: Országszerte
2023.12.04. 16:44
borítókép

A beruházás második fázisának építése 2024 januárjában indul.

A városban épülő lőszergyárban folyó tevékenységről, a munkalehetőségekről, biztonsági kérdésekről, a gyártástechnológiáról és a termékekről kaphattak részletes információt azok, akik ellátogattak a múlt héten a Rheinmetall közösségi napra a Szent István úti Inkubátorház földszinti nagytermébe, ahol egészen az esti órákig várták az érdeklődőket – írja a Veszprém vármegyei hírportál, a veol.hu.

Rendkívül nagy érdeklődés mellett tartották meg a Rheinmetall Hungary Munitions közösségi napját,  ahol a gyáregység vezérigazgatója, Michael Krebs elmondta, világszerte több mint 100 telephelyen közel 28 ezer alkalmazottat foglalkoztat a Rheinmetall Munitions nemzetközi vállalat. A cégvezető kiemelte: magyarországi üzleti stratégiájukban  a  gyártás mellett a kutatás-fejlesztés is fontos elem, emellett tevékenységük szorosan kapcsolódik a kormányzat azon stratégiai irányvonalához, amely a magyar fegyveres erők és a védelmi ipar modernizálását tűzte zászlajára.

A magyar állammal együttműködve tervezik a várpalotai lőszergyártó üzemet, ahol különböző, a magyar honvédség által is használt lőszereket fognak gyártani. Ezt nagyjából egy 200 fős munkaerő-állománnyal szeretnék megvalósítani, melynek felvételét 2026-ig több lépcsőben tervezik.