Keresés
Magyar Nemzet
2019. július 19., péntek, Emília napja

Címke: Angela Merkel

1433 cikk 1/144 oldal

Problémás posztot vesz át AKK

A korábban Angela Merkel lehetséges utódjaként számontartott Annegret Kramp-Karrenbauer az Európai Bizottság elnöki székét kedden elnyerő, Ursula von den Leyertől veszi át a tárcát.

Most sem remegett Angela Merkel keze

A német kancellár az állapotát firtató kérdésekre korábban azt mondta: „Tisztában vagyok a hivatalommal járó felelősséggel, és ennek megfelelően óvom az egészségemet.”

Újabb remegésroham tört rá Angela Merkelre

Pár hét alatt immár harmadszor fogta el nyilvános eseményen remegésroham Angela Merkelt. A jövő héten 65 éves német kancellár szerint állapota nem ad okot aggodalomra.

Aggodalom Merkelért

Ha nem egészséges az Európai Unió – ne kerteljünk – kvázi vezetője, legerősebb államának első embere, az az unió összes polgárára kihatással van.

Remegésrohamok Merkelnél

A jövő héten 65 éves német kancellár szerint állapota nem ad okot aggodalomra, és azt állítja, szervezete még mindig az első rosszulétének hatását dolgozza fel.

Merkel: A Nyugat-Balkán csatlakozása az EU stratégiai érdeke

A bővítéssel nem lehet várni, amíg az EU hatékonyabbá teszi irányítási mechanizmusait – reagált Merkel azon újságírói kérdésre, amely  Emmanuel Macron francia elnök egyik minapi kijelentésére utalt.

Angela Merkel hűséges katonája

Bár 1990 óta tagja a német Kereszténydemokrata Uniónak, Ursula von der Leyen viszonylag későn, negyvenen felül, az ezredforduló környékén vetette bele magát az aktív politizálásba.
1433 cikk 1/144 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.