Keresés
Magyar Nemzet
2020. július 5., vasárnap, Emese, Sarolta napja
HÍR TV – CIVIL KÖR:Ki lesz 2022-ben az ellenzék jelöltje?

Címke: Apple

25 cikk 1/3 oldal

Elviszik Kínából a gyártást a globális IT-cégek

A tavalyi amerikai–kínai kereskedelmi háború és a koronavírus-járvány idei kitörése folytán az Apple, a Microsoft és a Google nagy amerikai technológiai cégek bejelentették, hogy továbbköltöztetik Kínából hardvergyártásuk egy részét Délkelet-Ázsia más államaiba. Szakértők szerint azonban nem lesz könnyű lazítani a Kínától való függésen, mivel az ottani gyártási folyamatok elég erősen be vannak ágyazva az amerikai szállítási láncba.

Távmunkában a Google és az Apple is

Az Egyesült Államokban a legnagyobb munkáltatók már igyekeznek alkalmazkodni a kialakult szituációhoz, többen átírják a betegszabadságokra vonatkozó vállalati előírásaikat. 

Húsz év után újra a Microsoft az élen

Az ezredfordulón a Microsoft volt messze a legnagyobb tőzsdei cég a világon. Utána sokáig csak mérsékelten fejlődött a vállalat, így lemaradt.

Értékesítési csúcsok a tőzsdén

A kellemes meglepetések sikeres költségcsökkentéseknek vagy egy-egy termék, szolgáltatás kiemelt népszerűségének köszönhetők.

Újabb részvény lépte át az álomhatárt

Megállás nélkül emelkednek a részvénypiacok, ennek során legutóbb a Google (Alphabet) papírjai emelkedtek olyan szintre, ahol a vállalat egésze már több mint ezermilliárd dollárt ér.
25 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …