Keresés
Magyar Nemzet
2019. augusztus 18., vasárnap, Ilona napja

Címke: ausztria

1431 cikk 1/144 oldal

A korrupció árnya a bécsi kampányon

Másfél hónappal a szeptember végi előre hozott osztrák választások előtt korrupciós vizsgálatokra összpontosítanak a hatóságok.

Nem özönlenek a vendégmunkások

Tavaly 31 500, harmadik országból érkező kapott tartózkodási engedélyt munkavállalási céllal Magyarországon. Ez nem összekeverendő a migrációval.

Visszatérne Heinz-Christian Strache

Kevesebb mint két hónappal a szeptember 29-i osztrák parlamenti választások előtt csitulni látszanak az Ibiza-ügy keltette vihar hullámai.

Vendégség a mormotáknál

Sziklafalakról leszakadó vízesések, a völgyek végén gránitamfiteátrumok és a havasok állandó misztikus morajlása, amely kiolt az ember tudatában minden korábbi viszonyítási pontot.

Veszélyes körforgás

Az osztrák parlament megszavazta a valószínűleg rákkeltő növényvédő szer, a glifozát betiltását. A hatályos uniós jogszabályok szerint azonban a termék 2022 végéig forgalmazható.

Beindult a nyári csúcsforgalom az európai utakon

Beindult a nyári csúcsforgalom Európában, a déli tengerpartokhoz vezető utakon dugókra lehet számítani – hangzott el az M1 aktuális csatorna Híradójában vasárnap.

Kurz: Von der Leyen jó jelölt, de a jelölés hajmeresztő volt

Ursula von der Leyen jó jelölt az Európai Bizottság élére, ám az eljárás, amely során kiválasztották, hajmeresztő volt – jelentette ki Sebastian Kurz volt osztrák kancellár, az Osztrák Néppárt elnöke a Welt am Sonntag című lapnak adott, vasárnap megjelent interjúban.
1431 cikk 1/144 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.