Keresés
Magyar Nemzet
2020. február 20., csütörtök, Aladár, Álmos napja

Címke: diákok

60 cikk 1/6 oldal

Mentorok és szakmabeliek segítik a diákok útkeresését

Közeledik a felsőoktatási intézményekbe jelentkezés határideje, ebben az időszakban sok a fiatal a szokásosnál is jobban szorong a jövője miatt és kérdésekkel küszködik, hogy hova menjen tovább. A pályaválasztás előtt állóknak igyekszik segíteni a Konnekt Egyesület, amely nemrég egész napos börzét rendezett, tanév közben pedig folyamatosan mentorprogramot tart, hogy mindenki megtalálja azt a területet, amelyik a leginkább testhezálló.

Tanterv és tanítás

Elgondolkodva az új Nemzeti alaptanterv betűin és a körülötte forrongó vitán – nemzeti vagy liberális a helyes irány –, fontos, hogy kellő hangsúlyt kapjon a nevelés kérdésköre.

Dráma a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen

A színészkedés, a zene vagy a rendezés iránt érdeklődő fiatalokat igyekszik a pedagóguspálya felé vonzani új tanárképzésével a Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

„Nem tanítok fasiszta írót!”

„Nem tanítok fasiszta írót!” – tartja maga elé büszkén táblácskáját a „pájdágógosz néni”. Nem is kell, te szerencsétlen! Neked diákokat kell tanítanod.

Külön figyelnek a külföldi diákokra

Az ország szinte minden felsőoktatási intézményében tanulnak külföldi, köztük távol-keleti országokból származó hallgatók, akiknél felmerülhet a koronavírus-fertőzés kockázata.

Jogvédelem fékek és ellensúlyok nélkül

Nem könnyű a tanítók és a tanárok helyzete, mert már régen megvonták az iskola elemi jogát ahhoz, hogy a diákokat képességeiknek és viselkedésüknek megfelelő csoportokra bontva taníthassa.

Kevesebb diák jelentkezett nyelvvizsgára tavaly

Úgy tűnik, hogy tavaly csökkent a nyelvvizsgázók száma: novemberig összesen 111 ezer jelentkező volt, miközben egy évvel korábban a teljes évben még 120 ezer – írja a hétfői Világgazdaság, az Oktatási Hivatal adataira hivatkozva.
60 cikk 1/6 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …