Keresés
Magyar Nemzet
2020. június 2., kedd, Kármen, Anita napja
HÍR TV – Sajtóklub:A többség nem emésztette meg ezt a rettenetet

Címke: első világháború

10 cikk 1/1 oldal

Háborús hagyaték

Lajos bácsi a régi felvételeken ugyanolyan elszánt tekintettel nézett, mint idős korában.

Szórakoztatás világégésben

Az Első Magyar Frontszínház több mint egyéves működését 1917 áprilisától 1918 nyaráig ismerjük.

Egy szobor árnyalatai

A köztéri alkotások egy része napjainkban gondozatlanul, az enyészetnek kiszolgáltatva áll, készítőik között méltatlanul elfelejtett és megtagadott művészek is találhatók.

Haza, haza, haza!

Íme az emberi végzetben az istenek végzete, amit az északi népek sötét mitosza Ragna Rök néven az istenek alkonyának nevez és amit a világ végének érez.

Kivégzés Krasznojarszkban

Hárman voltak. Katona Gyula a közepén állt. Letérdelt és keresztet vetett magára. Egy katona ekkor rákiáltott. Katona Gyula felállt, a fegyverek eldördültek és ők élettelenül feküdtek a földön.

Román katonasírok betonkeresztjeit telepítették a magyar katonatemetőbe

A Bákó megyei Dormánfalva (Darmanesti) önkormányzata román katonasírok parcelláját hozta létre a Székelyföld keleti határán fekvő, elnéptelenedett Úzvölgye település magyar katonai temetőjében anélkül, hogy engedélyt kért volna a temetőt fenntartó és gondozó Csíkszentmárton önkormányzatától – számolt be hétfőn a Székelyhon.ro portál. 
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …