Keresés
Magyar Nemzet
2020. február 17., hétfő, Donát napja

Címke: emlékezés

77 cikk 1/8 oldal

100 éve hunyt el Szinyei Merse Pál

A Majális, a Lilaruhás nő és a Pacsirta festője 1845. július 4-én a felvidéki Szinyeújfalun született és 64 éves korában, 1920. február 2-án, a szintén felvidéki Jernyén hunyt el.

Túlélte a Tisza a ciánszennyezést

Két évtizeddel ezelőtt, január 30-án az esti órákban szakadt át Nagybánya mellett annak az aranybányának a zagytározója, mely soha nem látott környezeti katasztrófát okozott.

A legbátrabb várost ünneplik Balassagyarmaton

A megszálló cseh katonaságot 101 évvel ezelőtt űzték ki a Nógrád megyei városból, amely az 1919. január 29-ei helytállás miatt kapta az Országgyűléstől 2005-ben a Civitas Fortissima címet.

Salgótarjánban elevenen él Zenthe Ferenc kultusza

2012-ben a Kossuth-díjas színművész nevét őrző színtársulatot alapítottak, azóta a színház közel kétszáz előadást jegyez, és a Vidéki Színházak Találkozóján már két alkalommal elismerték munkáját.

Verseny a holokauszt emlékezetéért

A jeruzsálemi és auschwitzi nagyszabású rendezvényeket a nemzetközi szembenállás, diplomáciai csatározás és emlékezetpolitikai viták árnyékolják be.
77 cikk 1/8 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …