Keresés
Magyar Nemzet
2020. június 2., kedd, Kármen, Anita napja
HÍR TV – Sajtóklub:A többség nem emésztette meg ezt a rettenetet

Címke: EP választások

22 cikk 1/3 oldal

Tovább gyengül a politikai fősodor Európában

Alig csillapodtak az indulatok a májusi európai parlamenti (EP) választások óta, az elemzők máris esélyeket latolgatnak a következő, öt év múlva esedékes voksolásra vonatkozóan.

Putyin: Moszkva stratégiai együttműködésre törekszik Washingtonnal

Alaptalannak nevezte az orosz „beavatkozás” vádját az amerikai és az európai parlamenti választásokba, és stratégiai együttműködést szorgalmazott az Egyesült Államokkal és az EU-val Vlagyimir Putyin orosz elnök a Corriere della Sera című olasz napilapban, a római látogatásával egy napon megjelent interjúban csütörtökön.

Benedek-mesék

A legnagyobb hiba, amit elkövethetünk, hogy elégedetten hátradőlünk, hogy nincs semmi baj – figyelmeztet az eltanácsolt gondolkodó.

Példa

Ez a néppárt már nem az a néppárt, ez a liberális frakció pedig nem az a régi, szivárványos boás, ahogy az Európai Parlament se ugyanolyan, mint az elmúlt öt évben.

Töretlenül növekszik Le Pen szavazótábora

A franciaországi voksolás legnagyobb vesztese bizonyosan nem a némi arcvesztést elszenvedő francia elnök, hanem a Köztársaságiak nevű konzervatív párt.

Szlovákiából nem került az EP-be magyar képviselő

Szlovákiában alacsony részvétel mellett két, koalíciós listán induló, parlamenten kívüli liberális párt, a Progresszív Szlovákia és az Együtt nyerte az EP-választásokat.

Szkeptikus felütés

Az előrejelzések szerint euroszkeptikus siker várható abban a két tagországban, amelyek polgárai ma, elsőkként járulnak az urnákhoz a négynapos európai választásokon.
22 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …