Keresés
Magyar Nemzet
2019. december 14., szombat, Szilárda napja

Címke: Európai Központi Bank

23 cikk 1/3 oldal

Kockázatos az EKB monetáris politikája?

Az Európai Központi Bank először nyilatkozott azóta, hogy hivatalba lépett az új elnök, Christine Lagarde, így nem kizárható, hogy ez a monetáris politika változásának felvetése, előkészítése.

Távozik az EKB vezetője

Megtartotta utolsó kamatdöntő ülését az EKB Mario Draghi vezetésével. A kamatszint nem változott, de november elsején újraindul az eszközvásárlási program.

Úttörő

Christine Lagarde francia politikus, a Nemzetközi Valutaalap volt vezetője november elsején elfoglalja új tisztségét, nyolc évig ő fogja irányítani az Európai Központi Bankot,

Bírálják az EKB pénzszórását

Egyre többen látják úgy, hogy Mario Draghi vezetésével az Európai Központi Bank a fellendülés idején is válságkezelő monetáris politikát alkalmazott.

Átmeneti jelenség a negatív kamat

Európában sok helyen, különösen az eurózónában, Svájcban és a skandináv országokban megjelentek a negatív kamatok és hozamok, vagyis jó, ha az ember nem veszít azáltal, hogy a pénzét a bankban tartja.
23 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …