idezojelek

Mint az óvodában

Jól megkaptuk a magunkét.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Jól megkaptuk a magunkét. Azok után, hogy az Európai Bizottság nem küld biztost az euróövezet pénzügyi vezetőinek budapesti találkozójára, Christine Lagarde, az Európai Központi Bank elnöke is jelezte, ő sem jön. Jézusmária!
A bojkott Orbán Viktornak szól, aki Magyarország uniós elnökségének legelején találkozott – találkozni merészelt! – Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. Igaz, aztán Volodimir Zelenszkijjel is találkozott, de az nem érdekes, Putyin a lényeg. Vele nem szabad találkozni még békeközvetítői szándékkal sem. Ez brüsszeli alapvetés. Punktum.

Végül is meg lehet érteni bankár asszonyt, hiszen korábban támogatásáról biztosította Ukrajnát, ami ugye azt jelenti, hogy szükség esetén hóna alá nyúl a háborúzó Ukrajnának. (Padlóra került országokban rendre megjelenik a megmentőt alakító bank. Ez rendszerint bejön – ha a hitelfelvevőnek nem is, a hitelezőnek mindenképpen. Halálos ölelése kivédhetetlen, a parazita rácuppan a gazdatestre. Nincs pardon.) Erre most jön ez az Orbán Viktor és elkezd békéről beszélni. Beleköp a levesbe.

Végén még elrontja a biztatónak induló üzletet… 

Valahogy túl fogjuk élni ezt a traumát. Ahogyan a Gyurcsány- és Bajnai-lumpenkormányok hátrahagyott adósságait is túléltük az IMF „támogatása” nélkül. (Akkoriban ennél a pénzintézetnél elnökösködött mademoiselle Lagarde.) Sőt, el is tanácsoltuk Budapestről a kölcsönt ajánlgató pénzembereket.
Csak nem ide nyúlik vissza ez a mostani durci?

Borítókép: Christine Lagarde, az Európai Központi Bank elnöke (Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP)

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Az elbeszélési módok és a valóság

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az unió átfogó reformra szorul

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A gyűlölet visszakúszott Európába

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Putyin az új Hitler? (1. rész)

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.