Keresés
Magyar Nemzet
2020. február 21., péntek, Eleonóra napja

Címke: Fehéroroszország

20 cikk 1/2 oldal

Minszk Európára és Amerikára is kacsingat

Lukasenka keresi a lehetőséget, hogy Kazahsztántól, Azerbajdzsántól, Norvégiától vagy akár Amerikától vásároljon energiahordozókat, de valójában egyik sem tudna versenyezni az olcsó orosz olajjal.

Lukasenka: Minszk saját maga dönt a külpolitikájáról

Több hónapja olyan találgatások terjednek, hogy a közel két évtizede hatalmon lévő Vlagyimir Putyin orosz elnök Oroszország és Fehéroroszország egyesítését tervezi, hogy mandátuma 2024. évi lejárta után a két országot magában foglaló államszövetség élére lépve hatalomban maradjon.

Vörös szőnyeget kapott Lukasenka

A fehérorosz államfő 2016 óta először tesz hivatalos látogatást egy európai uniós tagállamban azt követően, hogy megszüntették az országával szembeni szankció­kat.

Köszönetet mondott Zelenszkij Lukasenkának

Fehéroroszország Minszkben helyet ad az ukrajnai rendezésről folyó tárgyalásoknak. Az ukrán elnök meggyőződését fejezte ki, hogy a jövőben hosszú éveken át csak javulni fognak a kapcsolatok.

Lukasenka lezárna egy rossz szakaszt

Új fejezetet kívánunk nyitni az Egyesült Államokhoz fűződő kapcsolatokban – közölte a fehérorosz államfő John Bolton amerikai nemzetbiztonsági főtanácsadó minszki látogatása alkalmából.
20 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …