Keresés
Magyar Nemzet
2019. december 8., vasárnap, Mária napja

Címke: gazdasági növekedés

44 cikk 1/5 oldal

Londoni elemzők szerint az ellenzék programja nagyobb gazdasági növekedést ígér

Londoni pénzügyi elemzők szerint a kormányzó brit Konzervatív Párt választási programjából levezethető költségvetési lazítás csekély, a két nagy országos ellenzéki erő, a Munkáspárt és a Liberális Demokraták programja jelentős növekedési többletet adna a brit gazdaságnak a belátható előrejelzési távlatban.

Feljebb srófolta növekedési várakozásait a valutaalap

Az IMF tovább javította Magyarország idei és jövő évi gazdasági bővülésére vonatkozó előrejelzését: a 2019-est 4,9 százalékra, a 2020-ast pedig 3,5 százalékra emelte a novemberben várt 4,6 és 3,3 százalékról.

A kiskereskedelem a negyedik negyedévben is erős támasza lehet a gazdasági növekedésnek

A gazdasági növekedési lendület folytatódására utal a kiskereskedelmi forgalom várakozásokat meghaladó októberi adata, amely az első a negyedik negyedévi jelzőszámok közül. A lakossági fogyasztást a reálkeresetek töretlen emelkedése táplálja – állapították meg az MTI-nek nyilatkozó elemzők a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatait kommentálva.

Ezek már a fejlett gazdaság jellemzői

A 3. negyedévben is öt százalék volt az éves szintű növekedés, ráadásul ez nem járt a külkereskedelmi egyensúly felborulásával, a külső környezet romlásának így semmi hatása nincs a magyar gazdaságra.

Nem fogytunk ki a hajtóerőből

Több tényezőt figyelembe véve nem valószínű, hogy bejönne a pesszimista előrejelzés a magyar gazdaság jelzett brutális lassulásáról.
44 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …