Keresés
Magyar Nemzet
2020. január 27., hétfő, Angelika napja

Címke: gazdasági növekedés

63 cikk 1/7 oldal

Optimista a német szövetségi kormány

A közelmúltban a német gazdaság még a recesszió szélén állt. A veszély most úgy tűnik, hogy enyhült, legalábbis a szövetségi kormány ezt feltételezi.

A vártnál rosszabb lett a kínai adat

Kisebb volt a kínai gazdaság növekedése tavaly, mint amit korábban vártak. Ez egyúttal 29 éves mélypont is, ugyanakkor Kína még így is a világon a legnagyobb növekedésű országok között van.

2010 óta vége a segélyalapú Magyarország korszakának

A gazdaság pedig egy olyan fejlődési pályára állt, amire az elmúlt ötven évben nem volt példa, és ez esélyt ad arra, hogy az ország valóban felzárkózzon a nyugat-európai gazdasági fejlettséghez.

Mennyivel kell túlszárnyalni az uniós átlagot?

2020-ban igen alacsony lehet a fejlett térség gazdasági növekedése, de a kormány célja az, hogy a magyar gazdaság ilyen körülmények között is jó ütemben növekedjen – mondta Orbán Viktor.

Jó évet zárt a magyar gazdaság

Ismét dobogós helyre kerülhet az európai mezőnyben az idei gazdasági növekedés, ami különösen annak tükrében kedvező, hogy legfőbb exportpiacunkon lassulás mutatkozott.
63 cikk 1/7 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …