Keresés
Magyar Nemzet
2020. február 26., szerda, Edina napja

Címke: iskolakezdés

36 cikk 1/4 oldal

Fél lábbal az iskolában

Január 31-én járt le a határidő, ameddig az idén tankötelessé váló gyermekek szülei beadhatták kérelmeiket az OH-nak, ha úgy érezték, hogy csemetéjüknek hasznosabb volna még egy évet a nagycsoportban tölteni.

Sötétben tapogatóznak az óvodákban

A köznevelési törvény kapcsolódó módosítása január 1-jén lép hatályba, a szülői kérelmeket pedig január 15-ig be kell adni, ám a részleteket rögzítő végrehajtási rendelet még várat magára.

A kormány továbbra is elutasítja kvótát

A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta: a kvóta szerinti elosztás helyett visszaszállítási kvótában tudnának részt venni.

Változások sora az új tanévben

Számos változást hoz a hétfőn megkezdődött tanév az iskolásoknak és oktatóiknak. A legtöbbet emlegetett újdonság az egyetemi felvételi szigorítása lesz.

Legalább 30 ezer forintba kerül az iskolakezdés a családoknak egy kutatás szerint

Egy alsó tagozatos diák esetében átlagosan 32 ezer, egy felsős esetében 37 ezer, gimnazista esetében 42 ezer, egyetem előtt pedig körülbelül 65 ezer forintot költenek a szülők gyermekenként a tanév elején – derül ki a GKI által, az eMAG megbízásából végzett augusztusi felmérésből.
36 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …