Keresés
Magyar Nemzet
2020. február 21., péntek, Eleonóra napja

Címke: jazz

10 cikk 1/1 oldal

Lezáratlanul

Fábián Juli 2017 nyarán közölte a nyilvánossággal, hogy nagyobb szünetet kényszerül tartani egészségi okok miatt. Az énekesnő szűk fél évvel később, december 16-án hunyt el rákban.

Dobverők

Kőszegi Imre dobos, jazzista, a Zeneművészeti Egyetem nyugdíjas adjunktusa, a jazztanszék egykori ütőtanára és tanszékvezetője december 4-én ad születésnapi koncertet a Müpában.

Ma kezdődik az érdi jazzfesztivál

Az érdi napok részeként a sorozat bevált helyszíneihez az idén a Magyar Földrajzi Múzeum felújított kocsiszínje is csatlakozik, hangulatos környezetet kínálva a zenéhez.

Továbbképzési lehetőségek jazz iránt érdeklődőknek

A mind népszerűbb továbbképzési lehetőségekből a jazz iránt érdeklődők sem maradnak ki. A Magyar Jazzszövetség az idén hat kurzus hallgatóinak részvételét támogatta pályázati kiírásában.

Ahol lehetetlen unatkozni

Mennyire lehet vegyíteni a népzenét a dzsesszel úgy, hogy ne legyen erőltetett, és miért egy Ady-vers hozta lázba a széphalmi nézőközönséget? A 28. Zempléni fesztivál első napjain jártunk.

Zene a gasztronómia jegyében

Az ország legnagyobb szabású, idén a 48. évébe lépő szabadtéri jazzfesztiválja minden korábbit felülmúló kínálattal várja az érdeklődőket.

Dzsesszparádé kezdődik a Müpában

Eseménydús dzsesszévadot zár a budapesti Művészetek Palotája. Tíz napon belül három olyan kiemelkedő művész lép a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem és a Fesztivál Színház színpadára, akik a világ minden részén a közönség kedvencei közé tartoznak.

Budapesten lép fel Rhoda Scott

Április 14.-én vasárnap este 6 órától, a Papp László Budapest Sportarénában lép fel a 80. születésnapját ünneplő Rhoda Scott, aki korábban már több ízben is adott koncertet Magyarországon.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …