Keresés
Magyar Nemzet
2019. június 27., csütörtök, László napja

Címke: jobboldal

91 cikk 1/10 oldal

Nem ünnepel együtt a lengyel elit

A rendszerváltás harmincadik évfordulóját ünneplik Lengyelországban. Bár 1989-ben széles körű összefogás eredményeként dőlt meg az egykori rezsim, idén az ellenzék külön ünnepel.

Inkább jobboldaliak vagyunk

Amíg jobboldaliak minden településtípusban viszonylag sokan vannak, és elkötelezetten a kormánypártokra szavaznak, addig a baloldal visszaszorulóban van.

Jobboldali pártok nyertek a balti államokban

Az Új Egység (JV) nevű jobbközép párt nyerte meg az európai parlamenti (EP-) választásokat Lettországban a szavazatok 26,24 százalékával a hivatalos végeredmények szerint. Valdis Dombrovskis, az Európai Bizottság (EB) leköszönő alelnökének pártja két képviselőt küldhet az Európai Parlamentbe (EP).

Egy platformon van a közép-európai jobboldal

A Közép-Európa politikai egységét tárgyaló konferen­cián a lengyel miniszterelnök-helyettes közölte: az eddigi legfontosabb európai parlamenti választásokra kerül sor.

Orbán Viktor: Össze kell fogni Salvinival

A nemzetközi sajtó a találkozó kapcsán arról írt, hogy formálódik egy új, bevándorlásellenes szövetség Salvini vezetésével, amelynek a Fidesz is tagja lehet.

Elvész a lényeg

Harminc-negyven évvel ezelőtt egészen más volt a politikai környezet, a nagy nyugat-európai jólét és gazdasági felvirágzás közepette mellékes volt az a kérdés, hogy ki áll „tőlünk jobbra”.
91 cikk 1/10 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.