Keresés
Magyar Nemzet
2019. augusztus 20., kedd, István napja

Címke: Kárpátalja

613 cikk 1/62 oldal

Határokon innen és túl is a nemzet és a család az első

Szalay-Bobrovniczky Vince elmondta: a Nemzeti Együttműködési Alap évről évre növekvő támogatást nyújt, idén 5,9, jövőre pedig 7,7 milliárd forintot, a pályázatokat pedig október 1-jétől várják.

Lenin rozsdás keresztje

Ha valami jól működik Kárpátalja magyar többségű részén, amögött többnyire anyaországi támogatás van. Ezernyi magán-, alapítványi és állami csatornán keresztül érkezik a segítség.

Nem lesz képviselője a kárpátaljai magyarságnak az ukrán parlamentben

Nem sikerült áttörést elérnie és képviselőt bejuttatnia az ukrán parlamentbe a kárpátaljai magyarságnak a vasárnapi előrehozott törvényhozási választáson, amelyen a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) szerint mind a kampány idején, mind a szavazás napján számos visszaélés és csalás történt a magyar összefogás három jelöltjével szemben.

Sorsdöntő ukrán választás

Ukrajnában új parlamentet választanak július 21-én. Az előre hozott választásokat május 20-i beiktatási ceremóniáján rendelte el Volodimir Zelenszkij új államfő.

Menczer Tamás: Az ukrán vezetők ne alaptalanul vádaskodjanak!

Az ukrán külügyminisztérium közölte: az illetékes ukrán hatóságokhoz fordul azzal a kéréssel, hogy adjanak jogi értékelést Szijjártó Péternek a nap folyamán Kárpátalján tett látogatásával kapcsolatban.
613 cikk 1/62 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.