Keresés
Magyar Nemzet
2020. augusztus 12., szerda, Klára napja
HÍR TV – Keménymag:Gyurcsány a Momentumot is le akarja nyelni

Címke: király

12 cikk 1/2 oldal

Csontsimogatók

Egy kötetben Buzás Gergely, a visegrádi Mátyás Király Múzeum régész igazgatója és Kovács Olivér történész-újságíró mutatja be a ma ismerhető adatokat Árpád utódainak sírjáról.

A szaúdi király elkötelezettségéről biztosította a palesztin elnököt

Szaúd-Arábia királya a palesztin ügy melletti elkötelezettségéről biztosította hétfőn éjjel a palesztin elnököt, a szaúdi külügyminisztérium ugyanakkor elismeréssel szólt Donald Trump amerikai elnök erőfeszítéséről, amellyel békét próbál teremteni Izrael és a palesztinok között.

A király színe

A királyság intézménye még mindig sok helyen létezik, sőt különleges helyzettel bír. A napokban Thaiföldön jártunk az új király beiktatásának főpróbáján.

Házasságtörés miatt bocsátott el udvarnokokat a thaiföldi király

Házasságtörés és „rendkívül visszataszító” viselkedés miatt bocsátott el udvarnokai közül kettőt Thaiföldi királya, másik kettőnek pedig hanyag munkavégzésért kellett távoznia – jelentette be kedd éjjel a királyi palota.

A szaúdi király saját fiát nevezte ki miniszternek

Dubaj, 2019. szeptember 8., vasárnap (MTI/AP) – Szalmán bin Abdel-Aziz szaúdi király leváltotta Hálid al-Falih energiaügyi minisztert, és egyik fiát, Abdelaziz bin Szalmán herceget nevezte ki a helyébe, aki elismert szakember az ország olajiparában, évtizedeken át olajipari miniszterhelyettes volt, majd 2017 óta energiaügyi miniszterhelyettes.

Királysírt találhattak Egresen

Az Aranybullát kiadó és az egyetlen magyar keresztes hadjáratot vezető II. András magyar király és második felesége, Courtenay Jolánta síremlékének nyomára bukkanhattak a régészek a Temes megyei Egresen.
12 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …