Keresés
Magyar Nemzet
2019. augusztus 19., hétfő, Huba napja

Címke: klíma

65 cikk 1/7 oldal

Az éghajlatváltozás tény, nem pedig hit kérdése

Gyors és határozott lépések kellenek ahhoz, hogy az emberiség meg tudja állítani, de legalábbis lelassítani a Föld éghajlatában végbemenő drámai folyamatokat – állítják a Magyar Nemzet által megkérdezett tudósok.

Nem vizsgálták az alternatívákat

Vita Szél Bernadett és Hárfás Zsolt között Paks II jövőjéről és a megújuló energiaforrások létjogosultságáról.

A forró égövön lakók is hűtenének

Majdnem 2,8 milliárd ember él olyan területen, ahol a napi átlaghőmérséklet meghaladja a 25 Celsius-fokot, és alig tíz százalékuknak van klímaberendezése – hívta fel a figyelmet a Nemzetközi Energiaügynökség.

Európa legelője

Magyarország ezer éven keresztül nagy európai legelő volt, a földrész nagy istállója, melyből évszázadok óta fedezte szükségletét.

Egyre szennyezettebbek és melegebbek a nepáli hegycsúcsok

Egyre szennyezettebbek és melegebbek a Mount Everest (Csomolungma) és a környező hegycsúcsok, a térségbeli gleccserek pedig olyan „riasztó ütemben” olvadnak, hogy a jövőben még veszélyesebb lesz a világ legmagasabb hegycsúcsainak megmászása – közölte egy amerikai tudós, aki társaival együtt heteken át kutatta a hó és a gleccserek állapotát „a világ tetején”, a 8848 (más mérések szerint 8850) méteres Everest térségében.

Kvantumfizikai módszerrel határozták meg a gleccserjég korát

Új mérési módszerrel precízen megmérték a gleccserjég korát. A kvantumfizikából származó megközelítéssel végeztek méréseket osztrák és német kutatók, eredményeiket az amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) ismertették.

Tervek kellenek a klímaváltozás megfékezésére

Klímavédelmi intézkedéseit fogja bemutatni a szeptemberi ENSZ-tanácskozáson Magyarország, erről Áder János köztársasági elnök beszélt a New York-i központú nemzetközi szervezet ülésén.
65 cikk 1/7 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.