Keresés
Magyar Nemzet
2019. október 22., kedd, Előd napja

Címke: klíma

20 cikk 1/2 oldal

Jégtömegük 10 százalékát vesztették el a svájci gleccserek öt év alatt

Újabb rekordokat döntött meg a gleccserek olvadása idén Svájcban, ezen a nyáron jégtömegük két százalékát, az elmúlt öt évben pedig együttvéve a 10 százalékát veszítették el, ami példátlan a feljegyzések több mint 100 évvel ezelőtti kezdete óta – jelentett be kedden a Svájci Természettudományi Akadémia.

A klímakommunizmus kísértete

Rejtély, hogy a haladók mit gondolnak valójában a haladásról. Elvileg minden változik, csak a klímának nem szabadna. Már csak az a kérdés, melyik ponton kell fixálni a klímát?

Ellenálló vetőmagokra van szükség

A klímaváltozás egyre nagyobb kihívások elé állítja a világ élelmiszer-termelését. A változó időjárási körülmények a mezőgazdaság szinte minden ágazatában éreztetik hatásukat.

Ahelyett, hogy zöldeket beszélnénk

A napokban egy fiatalok közt zajló vitára bukkantam a közösségi oldalakon. A szélsőséges nyári időjárás kapcsán a klímaváltozás kérdéséről szólt a vita.

Az éghajlatváltozás tény, nem pedig hit kérdése

Gyors és határozott lépések kellenek ahhoz, hogy az emberiség meg tudja állítani, de legalábbis lelassítani a Föld éghajlatában végbemenő drámai folyamatokat – állítják a Magyar Nemzet által megkérdezett tudósok.
20 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …