Keresés
Magyar Nemzet
2020. április 6., hétfő, Vilmos, Bíborka napja
HÍR TV - Civil kör:Balliberális össztűz

Címke: Koji László

38 cikk 1/4 oldal

Nem állhatnak le az építkezések

Egyelőre nincs komolyabb fennakadás az építkezéseken, az építőiparban, problémák elsősorban a szállítmányok késéséből adódnak, adott helyzetjelentést lapunknak Koji László, az ÉVOSZ elnöke.

Idén is megmarad a lakásépítési lendület

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnöke elmondta: sokan előrehozták a lakásépítést, illetve a vásárlást, ugyanakkor olyanok is vannak, akik kivárnak arra számítva, hogy az idén is kedvező kormányzati intézkedések lesznek.

Európai éllovas lett a hazai építőipar

A kormányzat szerint az építőipar tavaly is kiemelkedően teljesített, súlya 2019 egészét nézve a bruttó hazai termék előállításában várhatóan meghaladja majd az öt százalékot.

Hangsúly a lakásfelújításokon

Koji László az építőipar problémáit is ismertette: bár 120 ezerrel több személyt foglalkoztat az ágazat, a munkaerő zöme a munkanélküliek köréből, kisebb részben pedig az áruházi rakodókból került ki.

Minden várakozást felülmúlt az óév

Érdemben hozzájárult a hazai gazdaság tavalyi bővüléséhez az építőipar, amely minden elemzői várakozást felülmúlóan sikeres évet zárt.

Már nincs kényszer a hazai építőiparban

Minden alágazat bővült, ezzel négyezermilliárd forint felé került az építőipar teljesítménye, amely a GDP növekedéséhez körülbelül 1,1 százalékkal járul hozzá.

Motivációra vár a lakáspiac

Az építőipari ágazati szakszövetség szerint újabb kormányzati ösztönzőkre lenne szükség ahhoz, hogy a lakásépítések ne essenek vissza a mélypontot jelentő szintre.
38 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …