Keresés
Magyar Nemzet
2020. április 8., szerda, Dénes napja
HÍR TV - Sajtóklub:A legjobb intézkedések születtek

Címke: kukorica

9 cikk 1/1 oldal

Zalában az országosnál magasabb a búza és a kukorica termésátlaga

Az időjárási anomáliák ellenére nagyrészt az agrotechnológiai újításoknak köszönhetően Zala megyében a növénytermesztés eredményei folyamatos emelkedést mutatnak – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) országos szóvivője, a szervezet Zala megyei elnöke hétfői sajtótájékoztatóján, Zalaegerszegen.

Felemás évet zárhatnak a növénytermesztők

Jól járt, aki az idén napraforgót vetett, a magasabb hozamok mellett az árak alakulása is kedvező. Bár a kukorica betakarítása is a vége felé halad, a gazdálkodók e termény esetében korántsem lehetnek bizakodók.

Áremelkedést várnak a kukoricatermelők

Áremelkedést várnak a kukoricatermelők a hamarosan felpörgő aratás után – értesült szerdai számában a Világgazdaság.

Magasabb árakra várnak a gabonatermesztők

Egyelőre a világpiacon sem várható fordulat: bár az előrejelzések szerint a vártnál alacsonyabb lehet a betakarított mennyiség, a globális búzatartalékok így is tovább nőhetnek.

Kukoricáznak velünk, és ez jó nekünk

Még négyezren sem lakják Kiszombort, e Csongrád megyei kistelepülés nevére keresve a világháló mégis több mint 312 ezer találatot dob fel.

Bioüzemanyag-nagyhatalommá válhat hamarosan Magyarország

Amennyiben a motorüzemanyagokba kötelezően bekeverendő biokomponensek arányát megnövelik, az hosszabb távon biztosíthatná a bioetanol-termelés stabilizálását, valamint a kukoricatermesztők belföldi felvevőpiacát.
9 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …