Keresés
Magyar Nemzet
2020. április 5., vasárnap, Vince napja
HÍR TV - Civil kör:Balliberális össztűz

Címke: lakásépítések

41 cikk 1/5 oldal

Előtérbe kerülhetnek a családi házak

Ismét a családi házak kerülhetnek túlsúlyba az új lakások köré­ben, mivel az ötszázalékos lakás­áfa kivezetése leginkább a nagy, fejlesztői lakásépítéseket veti vissza.

Összezsugorodtak a lakások

A fejlesztők az elmúlt években jellemzően csökkentették a lakások átlagos alapterületét, és ugyanazokat a funkciókat kisebb alapterületen valósították meg 2019-ben, mint 2016-ban.

Kiszámítható bérlakásprogram kell

Segítené a gyermekvállalást a jelenlegi nagyvárosi albérleteknél megfizethetőbb, későbbi tulajdonszerzéssel kecsegtető bérlakásprogram egy friss felmérés szerint.

Tízéves csúcsot ért el tavaly az új lakások száma

Érdemes folytatni a lakástámogatásokat, a kormány célja változatlanul az, hogy segítse a családokat az otthonteremtésben, a fiatalokat a lakáshoz jutásban – közölte Varga Mihály.

Hangsúly a lakásfelújításokon

Koji László az építőipar problémáit is ismertette: bár 120 ezerrel több személyt foglalkoztat az ágazat, a munkaerő zöme a munkanélküliek köréből, kisebb részben pedig az áruházi rakodókból került ki.

Önmérsékletre van szükség az építőiparban

Megőrizte lendületét az építőipar, 2020-ban viszont a hatékonyság növelésére kell helyezni a hangsúlyt – mondta Koji László az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnöke.

Minden várakozást felülmúlt az óév

Érdemben hozzájárult a hazai gazdaság tavalyi bővüléséhez az építőipar, amely minden elemzői várakozást felülmúlóan sikeres évet zárt.

Szakadék az országrészek között

Az előző évekhez hasonlóan erős területi egyenlőtlenségeket mutatnak az idei lakásépítések is: a kedvezményes forgalmi adó ott lendítette fel a beruházásokat, ahol amúgy is viszonylag sok lakás épült.

Sokakat csábít vásárlásra a babaváró

Hosszú távon egyre nagyobb számban jelenhetnek meg azok a vevők, akik a babaváró támogatás híján nem terveztek vásárolni, de ennek segítségével belépnek a lakáspiacra – jelentette ki Banai Ádám.
41 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …