Keresés
Magyar Nemzet
2020. február 27., csütörtök, Ákos, Bátor napja

Címke: LNG

13 cikk 1/2 oldal

Élénkülő LNG-beruházások

A beruházások 2019-ben rekordot döntöttek, megközelítették a 65 milliárd dollárt. A lendület egyik mozgatórugója az, hogy a fejlesztők ma gyorsabban teljesítik a beruházások szakaszait, mint korábban.

Rekordnap volt júniusban

A június 27-i ellátást, amikor minden idők legmagasabb magyarországi áramfogyasztása volt, az sem könnyítette, hogy a romániai szélerőművek aznap éppen nem teljesítettek jól.

Megugrott az áramimport

Nem a május volt a belföldi erőművek legjobb hónapja, néhány napon keresztül az áramfelhasználás felét csak importból lehetett fedezni.

Megnyílt Magyarország első LNG-töltőállomása

Megnyílt szerdán a hazai fuvarozók előtt Magyarország első cseppfolyósított földgázt kínáló töltőállomása Szigetszentmiklóson, az M0-s körgyűrű 19-es kilométerénél található pihenőjénél.

Integrálódhat a magyar és a horvát gázpiac

Minden eddiginél szorosabb együttműködésre tett javaslatot Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter horvát kollégájának Zágrábban.

Amerikai gesztus Varsónak

Az amerikai katonai kontingens lengyelországi létszámának növeléséről, amerikai vadászgépek és amerikai cseppfolyósított gáz vásárlásáról kötöttek megállapodásokat.
13 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …