Keresés
Magyar Nemzet
2021. március 5., péntek, Adorján, Adrián napja
HÍR TV – HÁTTÉRKÉPKegyetlenül zajlik a valóság felszámolása.

Címke: LNG

19 cikk 1/2 oldal

Megérkezett a magyar piacra szánt LNG

Lefejtették a horvátországi Krk-terminálon az első cseppfolyósított gázszállítmányt a nyáron született megállapodás értelmében.

Zuhanás követi a gázpiac felívelését

A gazdaság lassulása felkavarta a földgázpiacokat is, olyannyira, hogy egyes amerikai cseppfolyósító állomások kivitelezése bizonytalanná vált. A tankerek a vizeken vesztegelnek.

Élénkülő LNG-beruházások

A beruházások 2019-ben rekordot döntöttek, megközelítették a 65 milliárd dollárt. A lendület egyik mozgatórugója az, hogy a fejlesztők ma gyorsabban teljesítik a beruházások szakaszait, mint korábban.

Rekordnap volt júniusban

A június 27-i ellátást, amikor minden idők legmagasabb magyarországi áramfogyasztása volt, az sem könnyítette, hogy a romániai szélerőművek aznap éppen nem teljesítettek jól.

Megugrott az áramimport

Nem a május volt a belföldi erőművek legjobb hónapja, néhány napon keresztül az áramfelhasználás felét csak importból lehetett fedezni.
19 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …