Keresés
Magyar Nemzet
2019. december 12., csütörtök, Gabriella napja

Címke: maginfláció

7 cikk 1/1 oldal

Emelt a mutatókon az MNB

Az MNB idén, a tavalyihoz hasonlóan 11 százalék körüli növekedést, míg a következő években fokozatosan mérséklődő, de továbbra is erőteljes bérdinamikát vár a versenyszférában.

Igen, arany, ami fénylik!

A gazdasági mutatószámok objektívek. A vélemény azonban sokszor szubjektív – nem mind arany, ami fénylik, érvel sok elemző, azaz minden jóban keresik a rosszat, akkor is, ha kivételesen nincs benne.

Kedvező pályán az infláció

Augusztusban 3,1 százalékot ért el az előző év azonos időszakához viszonyított infláció. Júliushoz viszonyítva pedig 0,1 százalékkal csökkentek az árak.

Gyorsult a maginfláció az Egyesült Államokban

A fogyasztói árak az Egyesült Államokban közel másfél éve a legnagyobb ütemben emelkedtek júniusban, de ez valószínűleg nem gyengíti a várakozásokat, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed júliusban csökkenti a kamatokat, ha nem is olyan agresszíven, mint korábban várták.
7 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …