Keresés
Magyar Nemzet
2020. február 22., szombat, Gerzson napja

Címke: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

18 cikk 1/2 oldal

Átalakításra vár a minimálbérezés

Napirendre kerülhet a minimálbérezési rendszer teljes átalakítása, a két alkalmazott összeg arányos egységesítésével. Az egységes kereset idén bruttó 199 ezer forintra jönne ki.

Státusváltással is jár a béremelés

A szakképzés átalakításáról szóló törvénycsomag várhatóan úgy rendezi majd az oktatók bérét, hogy a technikumok és szakképző iskolák tanárai elveszítik a közalkalmazotti jogviszonyukat.

Alapszakmákat bemutató kiadványt jelentetett meg az ITM

Schanda Tamás közölte, hogy a tájékoztató füzetet összesen több mint 100 ezer példányban juttatják el a szakképzési centrumokhoz, a tankerületi központok által működtetett általános iskolákhoz.

Biztonságban a munkahelyek

Továbbra is a jelentős szakemberigény, valamint a bérek két számjegyű emelkedése jellemzi a hazai munkaerőpiacot, csupán a dolgozók rémisztgetése, hogy megkezdődött a munkavállalók elbocsátása.

Fékezi a hazai gazdaságot a túlszabályozott környezet

Évtizedes távlatban a kétszeresére kell növelni a magyarországi banki hitelkitettséget, és jobban be kell vonni az elérhető egyéb forrásokat, hogy megvalósulhassanak a kitűzött növekedési célok.
18 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …