időjárás 15°C Irén , Írisz 2023. március 25.
logo

Orbán Viktor fogadta a szakmák európai versenyének magyar győzteseit

Forrás: MTI
2021.10.30. 13:49 2021.10.30. 14:41
Orbán Viktor fogadta a szakmák európai versenyének magyar győzteseit

A miniszterelnök szombaton a karmelita kolostorban fogadta a 2021. évi EuroSkills verseny hazai érmeseit — tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

 Emlékeztetett: Magyarország szeptemberben hetedik alkalommal vett részt a szakmák Európa-bajnokságán, az EuroSkills-en, amelyet idén Grazban rendeztek meg. Az ez évi versenyen 31 ország több mint négyszáz fiatal szakembere vett részt; 38 versenyszámban és tíz bemutatószakmában mérték össze tudásukat.

26 versenyző képviselte hazánkat, Magyarország az elnyert érmek alapján elért pontszámok rangsorában az előkelő 6. helyen végzett 

— mondta a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Magyarországon mintegy harmincezren tanulják iskolarendszeren belül azokat a szakmákat, amelyek az EuroSkillsen a versenyszakmákat alkotják.

A EuroSkills-versenyekkel kapcsolatos feladatokat a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara végzi a kormánnyal kötött 2010-es megállapodás alapján.

Borítókép:  Orbán Viktor kormányfő (k) fogadja a 2021. évi EuroSkills verseny magyar érmeseit és felkészítő tanáraikat a Karmelita kolostor teraszán 2021. október 30-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.