Keresés
Magyar Nemzet
2019. október 21., hétfő, Orsolya napja

Címke: Matteo Renzi

10 cikk 1/1 oldal

Belülről bomlasztja saját pártját Renzi

A politikus nem bocsátkozott részletekbe, a Reuters hírügynökség szerint ugyanis azzal érvelt, hogy a tervei­ről először egy jövő hónapban esedékes gyűlésen fog beszélni.

Összeomlófélben a Nyugatra jellemző politikai stabilitás

Nyugat-Európa egyre több országában válik szinte lehetetlenné a kormányalakítás: a középre sodródott jobb- és baloldali pártok gyakran még kínkeservesen megszült koalíciók révén is törékenynek bizonyulnak.

Hemzsegnek Renzi emberei az új kormányban

A frissen felállt kormány összetételét tekintve jól látszik, hogy a 2016-os alkotmányos népszavazásba belebukó exminiszterelnök a koalíciós tárgyalások után e téren is előszeretettel érvényesítette befolyását.

Mindenki mindenki ellen Rómában

A bevándorlásellenes Ligát vezető Matteo Salvini által kirobbantott válság során feltámadt hamvaiból a féktelen bevándorlást a miniszterelnöki székből végignéző Matteo Renzi Demokrata Pártja.

Salvini: Migránsáradatot hoznának Renziék

Fordulat következhet be az olasz bevándorlási politikában, ha az Öt Csillag Mozgalom átmeneti kormányt alakít az ellenzéki Demokrata Párttal.

Nem lesz összefogás Salvini ellen

Az Öt Csillag Mozgalom olasz kormánypárt nem kíván szövetségre lépni az ellenzéki Demokrata Párttal az esetleges előre hozott választások elodázása érdekében – közölte Luigi Di Maio, a párt vezetője.

Merkelt vizionálja Renzi az EU élére

A nagypolitikából való visszavonulás helyett Angela Merkelnek valamelyik európai uniós csúcsintézmény vezetőjeként kellene hasznosítania diplomáciai tapasztalatait — legalábbis Matteo Renzi egykori olasz miniszterelnök szerint. Bár a bevándorláspárti politikájába pontosan egy éve belebukó baloldali politikus szava már nem sokat nyom az euró­pai politikában, a német kancellár neve nem először merült fel Jean-Claude Juncker vagy Donald Tusk utódjaként.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …