Keresés
Magyar Nemzet
2020. augusztus 11., kedd, Zsuzsanna, Tiborc napja
HÍR TV – Sajtóklub:Gyurcsány a Momentumot is le akarja nyelni

Címke: Matteo Renzi

12 cikk 1/2 oldal

Egymást falja fel a római baloldal

Újabb bombát dobott Matteo Renzi az olasz baloldali kormánykoalícióra: az exminiszterelnök azzal fenyegetett, hogy bizalmatlansági indítványt kezdeményez az M5S által delegált igazságügyi miniszter ellen.

Három tagállamban is dolgozott Sandro Gozi

A Matteo Renzi volt kormányfő emberének számító Sandro Gozi most lemondásra kényszerült Párizsban, miután fény derült rá, mindeközben a máltai kormányfőhöz is szerződés fűzte.

Belülről bomlasztja saját pártját Renzi

A politikus nem bocsátkozott részletekbe, a Reuters hírügynökség szerint ugyanis azzal érvelt, hogy a tervei­ről először egy jövő hónapban esedékes gyűlésen fog beszélni.

Összeomlófélben a Nyugatra jellemző politikai stabilitás

Nyugat-Európa egyre több országában válik szinte lehetetlenné a kormányalakítás: a középre sodródott jobb- és baloldali pártok gyakran még kínkeservesen megszült koalíciók révén is törékenynek bizonyulnak.

Hemzsegnek Renzi emberei az új kormányban

A frissen felállt kormány összetételét tekintve jól látszik, hogy a 2016-os alkotmányos népszavazásba belebukó exminiszterelnök a koalíciós tárgyalások után e téren is előszeretettel érvényesítette befolyását.

Mindenki mindenki ellen Rómában

A bevándorlásellenes Ligát vezető Matteo Salvini által kirobbantott válság során feltámadt hamvaiból a féktelen bevándorlást a miniszterelnöki székből végignéző Matteo Renzi Demokrata Pártja.

Nem lesz összefogás Salvini ellen

Az Öt Csillag Mozgalom olasz kormánypárt nem kíván szövetségre lépni az ellenzéki Demokrata Párttal az esetleges előre hozott választások elodázása érdekében – közölte Luigi Di Maio, a párt vezetője.
12 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …