Keresés
Magyar Nemzet
2020. július 7., kedd, Apollónia napja
HÍR TV – Sajtóklub:Ez az őrület újra fel fog böffenni a világban

Címke: mesterséges intelligencia

55 cikk 1/6 oldal

Robotok is segítenek a járvány alatt

A mesterséges intelligencia és a robotok a hétköznapokban és most, a pandémia idején is az emberiség segítségére vannak, igaz, még sok fejlesztés vár rájuk a Magyar Nemzetnek nyilatkozó szakértő szerint.

A bedobásedző és a bot vége

A Leicestert, a Manchester Cityt és a Liverpoolt egy ideje már a mesterséges intelligencia röpíti előre az újabb csúcsok felé. Jelesül egy Watson elnevezésű IBM-fejlesztés.

Áttörés született a gyógyszerrezisztencia elleni küzdelemben

Először találtak egy új típusú antibiotikumot mesterséges intelligencia (MI) segítségével amerikai tudósok. Szakértők jelentős áttörésnek tartják a felfedezést a gyógyszerrezisztencia elleni küzdelemben – számolt be róla a BBC News.

A mesterséges intelligencia koalíció tagja lett a 4iG Nyrt.

Magyarország egyik vezető IT vállalataként csatlakozott a 4iG Nyrt. az innovációs és technológiai miniszter kezdeményezésére létrehozott Mesterséges Intelligencia Koalícióhoz (MI Koalíció). A szakmai fórum együttműködési lehetőséget biztosít a fejlődési irányok meghatározásában az MI fejlesztők és felhasználók, azaz a piaci és az állami szereplők, valamint az akadémiai szféra és a szakmai szervezetek számára. A 4iG stratégiai célja, hogy a jövőben nagyobb súllyal vegyen részt mesterséges intelligencia alapú rendszerek és szolgáltatások fejlesztési irányainak meghatározásában olyan területeken – pl. agrárium, vagy közigazgatási informatikai rendszerek – ahol a társaság már jelentős referenciákkal és tapasztalatokkal is rendelkezik. A vállalat ezért minden olyan kezdeményezést aktívan támogat, amelyek hozzájárulhatnak a digitális fejlődés területein Magyarország régiós vezető szerepének megerősítéséhez.

Amikor a gyomirtó a gyógyszer

A mesterséges intelligenciát alkalmazó megoldások az egészségügyben is korábban nem látott lehetőséget nyújtanak. Már egy évtizeden belül teljesen átalakítja a gépi tanulás a gyógyászatot.
55 cikk 1/6 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …