Keresés
Magyar Nemzet
2020. június 2., kedd, Kármen, Anita napja
HÍR TV – Sajtóklub:A többség nem emésztette meg ezt a rettenetet

Címke: Mindenszentek

14 cikk 1/2 oldal

Ferenc pápa: A szentek közöttünk éltek

A katolikus egyházfő kijelentette, a szentté avatott férfiak és nők nem egyszerű jelképek, távoli, elérhetetlen emberek. Olyan emberekről van szó, megtapasztalták az élet mindennapjainak nehézségeit.

Mindenszentek ünnepe a 4. századra vezethető vissza

Mindenszentek napjáról Fehér Zoltán azt mondta: az egyház szenteket kanonizált és a kalendáriumban ünnepnapot jelölt ki nekik, de nagyon sok olyan embert, aki Krisztus tanítása szerint erényesen élt, nem kanonizáltak, őket ünnepli az egyház november 1-jén.

Elhunyt szeretteinkre emlékezünk a hét végén

A két leglátogatottabb sírkertben, a Rákoskeresztúri új köztemetőben és a Farkasréti temetőben az idén is tartanak világi és ökumenikus megemlékezést.

Sokan töltik pihenéssel a mindenszentek hétvégéjét

Főleg a fürdővárosokban, illetve országszerte a történelmi látnivalók, várak, nemzeti parkok, borturisztikai területek, hegyvidéki kirándulóhelyek környékén fogytak gyorsan a még elérhető szabad szobák.

Krizantémerdő a temetőkben

Mivel az idén az időjárás kedvezett a krizantémnak, így a korábbinál is nagyobb választékkal várják a vevőket az árusok a temetők környékén.
14 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …