Keresés
Magyar Nemzet
2020. április 2., csütörtök, Áron napja
HÍR TV - Címlap:Sivalkodik az ellenzék

Címke: Nébih

122 cikk 1/13 oldal

Fertőzött vetőburgonya érkezett Hollandiából

Fertőzött vetőburgonya érkezett Hollandiából két somogyi céghez, de sikerült megakadályozni a baktérium továbbterjedését – közölte a honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) csütörtökön.

Aggódhatnak a kacsatartók

Csupán lélegzetvételnyi szünetet tartott hazánkban a madárinfluenza-járvány, március végi megjelenése óta a kór megállíthatatlannak tűnő gyorsasággal terjed.

Vetőburgonya-árusokat ellenőriz a hatóság

Bár sok helyi és internetes hirdetésben kínálnak vetésre alkalmas méretű krumplit, a Nébih szerint ezek a tételek nem alkalmasak az elültetésre.

Újra megjelent a madárinfluenza

A madárinfluenza H5N8 altípusának jelenlétét igazolta március 25-én egy Bács-Kiskun megyei kacsatartó gazdaságban a Nébih laboratóriuma.

Hazánkban újra felütötte fejét a madárinfluenza

A madárinfluenza H5N8 altípusának jelenlétét igazolta egy Bács-Kiskun megyei kacsatartó gazdaságban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerdán, az állategészségügyi szakemberek az érintett 32 500 pecsenyekacsa leölését már gyanú alapján megkezdték.

Feketepiac épül az óriáshalak kereskedelmére

Egyes horgászok és vállalkozók kifejezetten arra szakosodtak, hogy méretes halakat lopjanak ki természetes vizekből. A tíz kilogramm fölötti testtömegű halak tenyésztésével senki nem foglalkozik az országban.

Enyhítő és korlátozó lépések baromfifronton

Feloldotta a madárinfluenza megjelenése miatt hozott korlátozásokat a Nébih, így belföldre és az Európai Unióba is az egész ország területéről szabadon szállítható a baromfi.
122 cikk 1/13 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …