Keresés
Magyar Nemzet
2020. július 9., csütörtök, Lukrécia napja
HÍR TV – CsörteEurópa rosszabbul teljesít, mint 30 éve.

Címke: Nemzeti Kibervédelmi Intézet

5 cikk 1/1 oldal

A félelemre játszanak az adathalászok

E-mailben kínálnak szájmaszkot, gumikesztyűt megvételre nem létező webshopból, így próbálják meglovagolni a világjárványt az adathalász bűnözők.

Újabb veszélyek leskelődnek ránk a kibertérben

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet nemzetközi partnereivel együttműködve folyamatosan figyelemmel kíséri a globális kibertérben zajló, új koronavírussal összefüggő online támadásokat és fenyegetési trendeket.

Támadás indult a vásárlók ellen

Tavasszal, nyáron és az év végén is rendre támadást indítanak az adathalász csalók, jelenleg a karácsonyi vásárlás időszakát próbálják kihasználni arra, hogy megszerezzék az óvatlan személyek pénzügyi adatait.

Vagyont érő adataink

Egyre gyakoribbak idehaza az úgynevezett adathalász-támadások, vagyis azok az esetek, amikor kétes körök személyes vagy pénzügyi adatokat próbálnak meg kicsalni cégektől, magánszemélyektől.
5 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …